Dette skriver Per Inge Sagmoen , styreleder TransØsterdalen:

3-dagers terrengsykkelrittet TransØsterdalen skal arrangeres for syvende gang i juni 2018 I lys av deltagerutviklingen i turritt generelt i Norge de siste årene, så er tiden nå inn for å ta noen grep også i TransØsterdalen. Flere sykkelritt i Norge sliter både med nedgang i deltagerantall og mangel på funksjonærer.

TransØsterdalen er et lite sykkelritt som, tross dette, har hatt en positiv utvikling i antall påmeldte hvert år siden starten i 2012 (300 startende i 2017). For å prøve å imøtegå en ev framtidig negativ utvikling, ønsker vi å være litt føre var og ser det nå som viktig at vi fornyer oss før det er for seint.

Flere tilbakemeldinger oppgjennom årene har gått på at siste etappe fra Tynset til Koppang har vært både i tøffeste laget, og at avslutningen av ritthelga ble veldig sein på kvelden. Mange måtte tilbake til Tynset for å hente bil, før de, for eksempel etterpå, skulle kjøre langt ned på Sørlandet.

TransØsterdalen har siden oppstarten, og fram tom 2017, vært et samarbeidsprosjekt mellom Tynset IF og Koppang FK, sammen med Savalen Sykkelklubb.

Etter et møte mellom Koppang og Tynset denne uken, har Tynset IF nå tatt over hele arrangementet, og står nå som teknisk arrangør sammen med Savalen Sykkelklubb. Fra og med 2018 vil rittet i sin helhet bli avviklet med start og mål på Tynset. De siste årene har fredags- og lørdagsetappen hatt start og målgang i Tynset sentrum, mens søndagens etappe har startet på Tynset og hatt målgang på Koppang.

Tilbakemeldinger fra mange deltagere opp igjennom årene, har bla. gått på at alle etappene burde være samlet på Tynset. Stikkord har vært bla. logistikk, Tynsets flotte terreng og utfordringene med en lang og tung siste etappe, på over 100 kilometer, er noen av årsakene til at denne endringen gjøres.

Start og mål midt i Tynset sentrum alle dager, gjør at vi får mer publikum, det blir enklere for deltagerer som slipper å bruke energi på logistikken og tidligere avsluttning på søndag. Det skapes mer liv og røre rundt sykkelarrangement, sammen med andre sommerarrangement i Tynset. Vi er nå i full gang med planleggingen av ny tredjeetappe på Tynset.

Vi takker Koppang FK for et godt og konstruktivt samarbeid gjennom alle disse årene og ønsker alle velkommen til en ny TransØsterdalen i 2018.

Vi håper at endringene gjør at TransØsterdalen også i de kommende år fortsatt vil fenge syklistene. TransØsterdalen skal fortsatt fokusere på mestring og opplevelser.

Intensjonen har i alle år vært det å ha et tydelig fokus på naturopplevelser og tekniske utfordringer, i større grad enn det å sykle raskest fra start til mål. Neste års ritt vil forhåpentligvis føye seg inne i rekken av gode sykkelopplevelser.

 

Totalvinnere_ingress.jpg
Linda Treseng-Lien og Knut Erik Nestby vant sammenlagt i 2012.

Reportasjene fra årets,og tidligerer års  3-dagers MTB TransØsterdalen:


Camilla Hott og Vidar Mehl tok første stikk i TransØsterdalen
Swix Hard Rocx tok tredobbelt på tøff 2. dag i TransØsterdalen
Swix Hard Rocx tok også 3. etappen i TransØsterdalen

Samleside for TransØsterdalen med reportasjer, resultater og bilder 2012 - 2017