Den 14. mars arrangeres Frozen Lake Marathon for andre gang på biltestbanen på Tisleiafjorden på Golsfjellet. Det er mulig å løpe både halv- og helmarathon på rundløypen som er 21,1 kilomter lang. Løpsleder Jonas Svengård forteller at det allerede er nærmere 400 påmeldte deltakere så skal man få plass må man melde seg på raskt siden det er satt et tak på maks 500 løpere. Frozen Lake Marathon er et av få maratonløpet i verden som arrangeres på et islagt vann. Det, sammen med det vakre omgivelsene på Golsfjellet, gjør løpet svært eksotisk ikke minst for internasjonale deltakere og allerede er deltakere fra 17 nasjonaliteter påmeldt.

Det at løpet av naturlige årsaker er helt flatt gjør løypa rask ved gode vindforhold og i fjorårets løp var det mange som satte personlig rekord. En annen konsekvens av den flate løypa er at man hele tiden har mulighet å se målgang. Det gjør løpet mentalt utfordrende, men kanskje også motiverende?

For de som ikke har piggsko fra før av vil det være begrensede muligheter å låne piggede sko fra arrangøren Icebug. Selv om Icebug ikke er så store i Norge dominerer de det svenske og finske markedet hvor de har så mange som 55 piggskomodeller!

Det er lagt opp til at det skal være enkelt å komme seg til løpet og deltakerne tilbys både shuttle fra Gol Togstasjon og mellom utøverhotellene og konkurranseløypa.

Arrangøren satser på å lage en rekke aktiviteter rundt løpet for å levere en totalopplevelse med sosialt samvær. På fredagskvelden arrangeres Frozen Lake Night Run, som er et 6 km oppvarmingsløp på isen uten tidtaking og hvor løypa er lyst opp av fakler. De tilbyr også aktiviteter for barna på selve løpsdagen med hundeslede, pølsegrilling og aking. På kvelden etter løpet er det middag og fest for deltakerne på Oset høyfjellshotell. Det er med andre ord lagt opp til en helt spesiell løpsopplevelse og en hyggelig helg for hele familien.

FrozenLakeMarathon2019-8104543.jpgFotograf: Eivind Bye