PRESSEMELDING
Forerunner 225 er den første GPS-treningsklokken fra Garmin med pulsmåling på håndleddet. Forerunner 225 støttes av teknologi fra Mio, industriledende for utvikling av optisk pulsmåling. Forerunner 225 leveres med et fargerikt grensesnitt som gir god oversikt over sone og puls. Se enkelt avstand og tempo, samt daglig aktivitetsnivå som teller skritt og kalorier gjennom hele døgnet. Med en innebygd akselerasjonsmåler registreres avstand også innendørs. Trådløse funksjoner gir automatisk opplasting av treningsdata til Garmin Connect, sporing i sanntid og mulighet for deling i sosiale nettverk. Forerunner 225 er i tillegg kompatibel med avanserte treningsøkter og via Garmin Connect kan gratis treningsplaner og treningsdata fra andre brukere lastes ned. 

– Etter mer enn 10 års erfaring innen utvikling av GPS-treningsklokker ser vi frem til lanseringen av vår første GPS-enhet med pulsmåling på håndleddet, forteller Andrew Silver, produktsjef sport hos Garmin EMEA.

– Å måle puls og å forstå innholdet i pulsdataene er enklere enn tidligere med Forerunner 225, som gir sanntidsdata i et fargerikt grafisk grensesnitt. Dette gir løpere mulighet til å evaluere og justere intensitet raskt slik at fokuset ligger i løpingen.

– Vi er stolte av vårt samarbeid med Garmin. Når et verdensledende selskap for GPS-utvikling gjør partnerskap med oss som er teknologisk ledende innen utvikling av optisk pulsmåling er det en vinn-vinn situasjon for utøvere på alle nivå, forteller Liz Dickinson som er CEO hos Mio Global.

Funksjonalitet
For å måle puls på håndleddet er Forerunner 225 utstyrt med en innebygd optisk sensor som lyser gjennom løperens hud, og måler mengden av lys som returneres tilbake til sensoren. Ved ulik intensitet og bevegelse i treningen strømmer det ulik mengde blod gjennom håndleddet, sensoren måler endringen og benytter avansert filtreringsteknologi for å gjengi nøyaktige pulsdata. På baksiden av klokkehuset blokkerer en gummiring for uønsket lys, dette sikrer et best mulig resultat for måling av pulsdata.

Pulsdata
En fargerik måler identifiserer pulssonen og slag per minutt i sanntid: Når den er grå, er du i oppvarmingssonen som starter ved 50 prosent av makspuls, blå er den lette sonen (starter ved 60 prosent av makspuls), grønn er aerob (starter ved 70 prosent av makspuls), oransje er terskel (starter ved 80 prosent av makspuls) og rød er den maksimale sonen, den starter ved 90 prosent av makspulsen din. Oppsettet av de ulike pulssonene er basert på løperens makspuls ut fra alder, dette kan også endres i oppsettet på klokken eller i Garmin Connect™.

Alltid i aktivitet
Med Forerunner 225 oppmuntres løperen gjennom ulike treningsplaner og mål for disse, og samtidig til aktivitet også utenom trening. Batterilevetid er satt til opptil 4 uker i klokkemodus eller opptil 10 timer i GPS-modus. Enheten er vanntett ned til 50 meter. Med dette er Forerunner 225 beregnet for trening i ulike værforhold utendørs, under innendørs trening skal det innebygde akselerometeret gi nøyaktig måling av både avstand og tempo, uten behov for separat foot-pod. Avanserte treningsplaner gir løpere på alle nivåer mulighet til å tilpasse egne, målrettede treningsøkter med vibrasjonsalarm for tid, avstand, kalorier og puls for å utnytte eget potensiale.

Forerunner 225 kan også brukes mellom treningsøktene. Med aktivitetsmåling som inkluderer måling av skritt, avstand, kaloriforbruk og søvn er GPS-treningsklokken å regne som en klokke som kan brukes gjennom hele døgnet. Det vises en aktivitetsindikator (bevegelseslinje) som ved hjelp av vibrasjonsalarm gir deg enkle «dytt» som skal motivere til å være i bevegelse gjennom dagen. Enheten gir deg påminnelser når du har sittet i ro for lenge, slik at du kan reise deg opp og gå et par minutter for å nullstille aktivitetsindikatoren.

Med trådløse funksjoner inkluderes automatisk opplasting til Garmin Connect, som er en gratis nettløsning hvor alle brukere kan laste opp, planlegge og dele aktiviteter med venner og familie. Deling via sosiale medier, eller på annen måte, er enkelt. Forerunner 225 pares mot kompatibel smarttelefon og Garmin Connect via Garmin Mobile App. Via denne løsningen fungerer også deling av sanntidsdata med funksjonen LiveTrack, til bruk under eksempelvis løp og konkurranser.

Veil. pris: 2899 kr

Det gjøres oppmerksom på at kondis.no ikke har testet produktet. Denne omtalen er helt eller delvis basert på en pressemelding og representerer ikke nødvendigvis kondis.nos syn på produktet. 

Garmin_Forerunner_225_HR.jpg