Nyttårsfesten i Bergen Maratonklubb er etter hvert blitt så populær at den har vokst ut av Bjarghuset og inn på Stend VGS. Her var det "pølsefest" og utdeling av flere hundre priser til de fremmøtte deltagerne, det hele ledet med stødig hånd av Hans-Jakob Berntsen.

Og selvfølgelig var det underholding og allsang underveis. Blant annet stemte Tommy Sulen opp med både gitarsang og vitser under veis. 

Bergen er "Maratonby" nummer en i Norge målt mot antall maratonløp, ja kanskje nummer en i hele verden. Og nå har også Bergen etter hvert fått et skikkelig gigant-arrangemnet gjennom Bergen City Maraton med over 10 000 deltagere om man tar med deltagerne på stafettlag og barneløp. 

Det var defor ikke overraskende at en av allsangene underveis var "Sang om Bergen og Bergenserne" med følgende avslutningsstrofe:

 - Det sies at vi e`så patriotisk i vår by, men e`du født i Bergen, har du lov te `vere kry.
Vi kan få stå at folk fra andre steder i vårt land misunner oss og reduserer by`n så godt de kan !
Te dokker ifra andre kanter har vi et trøstens ord: Husk alle kan`kje vere fra Bergen her på jord!
Men e`du ikkje sjøl bergenser, kan du kjære venn.. forsøke rette på det ved å gifte deg med en!

Hans-Jakob påpekte også viktigheten av at det må være løperne selv som får bestemme hvordan et løpsarrangemnet skal være. Med 300 maratonløp "i sekken" startet han selv opp Norgeskarusellen på 90-tallet. I 2006 tok Maratonkarusellen over og i likhet med forløperen drives denne på rein dugnad. Og for at alle skal få være med arrangeres det funksjonærløp i forkant av hvert løp.


IMG_8500.jpg
Hans-Jakob tok personlig i mot samtlige deltagere 

IMG_8499.jpg
Det var til tider kø for å få registrere seg

IMG_8492.jpg
Som vanlig var det musikk ved Heming Erstad

IMG_8493.jpgDet var et overdådig premiebord som møtte utøverne.

IMG_8501.jpg
Hans-Jakob ønsker alle velkommen

IMG_8503.jpg
Selvfølgelig var Inge Asbjørn Haugen til stede, kjekt å ha en søster i Bergen la han til. Pr 28.12 står han bokført med 534 maratonløp.

IMG_8504.jpg
Det var god stemning rundt bordene

IMG_8505.jpg
Mange kjente (maraton) ansikter å se.

IMG_8509.jpg
Både hos Hans-Jakob og Tommy satt vitsene løst

IMG_8511.jpg


IMG_8516.jpg
Operasang ble det også, ved Veslemøy Fluge Berg.

IMG_8514.jpg
For 27.gang ble det delt ut "Jernmann-statuett". Fra venstre Pia-Camilla Tømmersnes, Hilde Greve Myhrvold, Michael Windfeld, Ørjan Talhaug og Morten Hauso

IMG_8518.jpg
5 maraton på "Bergensk jord"

IMG_8546.jpgEn smilende blid Hilde Greve Myhrvold gjennomførte Jernmansstatuetten for 2. gang. I tillegg ble det pokal for 5 maraton på "Bergensk jord", denne for 1. gang. Fra før har hun 3 pokaler for 5 halvmarton på "Bergensk jord". 

Til kondis kunne hun fortelle at å løpe 7-fjellsturen var det letteste i år.  Å sykle Bergen - Voss ble det tyngste, for jeg hadde ikke sittet på en sykkel i det hele tatt på nesten et år da starten gikk.  I tillegg, satt 7-fjellsturen godt i beina fremdeles.7-fjellsturen var helgen før Bergen Voss.

6- timersløpet var det tyngste løpet med tanke på 5 på "Bergens jord". Men helt klart det gøyeste også !!. Til neste år kommer jeg til å ha fullt fokus på 5 på "Bergensk Jord" legger hun til avslutningsvis.

IMG_8525.jpg
Presidenten i NFIF, Tore Hordnes var også til stede. Til daglig jobber han som kontorsjef på skolen, i dag sørget han for at loddtrekningen av de 4 heldige vinnere av en tur til Medoc Marathon gikk rett for seg.

IMG_8530.jpg
5 maraton på norsk jord.

IMG_8531.jpg
Tidligere lokalredaktør i Kondis, Oddny Ringheim promoterer de 6 største Marathons i verden. Bosten, Chicago, New York, Berlin, London og Tokyo. Når alle disse er løpt får men en slik flott medalje.

IMG_8534.jpg
Hans-Jakob Berntsen ble satt pris på av Maratonkarusellen

IMG_8536.jpg
fikk Kondis sin krystallpokal for 50 fullførte maratonløp

IMG_8537.jpg
Bjørn Træland fikk Kondis sin krystallvase for 100 fullførte halvmaraton løp.

IMG_8540.jpg
Ivar Nordland fikk Kondis sin krystallvase for 100 fullførte maratonløp

IMG_8542.jpgHans Jakob Berntsen delte ut pokalen "Årets løper 2016" til Arthur Lillefosse. I begrunnelsen heter det bl.a. at Lillefosse aldri skylder på hverken form eller andre ting før eller etter et løp. Han er alltid smilende blid og stiller opp unasett om han vinner eller blir sist. Gleden ved å konkurrere overskygger alt annet. En velfortjent premie til en "gammel traver".