Kirsten Marathon Melkevik slo kraftig tilbake i årets terreng-NM med en solid seier på langløypen i Trondheim. Etter en vanskelig periode kan den godt voksne bergensdamen nok en gang smile etter solid løping.

Grunn til og smile hadde også Marte Hjortland Hundhammer som endelig fikk beviset på at det lønner seg og stå på selv om ikke alltid kroppen spiller helt på lag. Etter et lengre skadeavbrekk og en vårsesong langt under pari, har fremgangen kommet sakte men sikkert. Vi så tegn på sommerkarusellens siste løp, og selv om Gneistspelen og Stordleikane ikke ble helt som forventet gav ikke stortalentet fra Norna opp av den grunn. Bronsemedaljen på hinder i UM gav en ny opptur og i Bergenslekene var formen helt klart stigende, meget stigende. Og under dagens 4 km var det bare kondisjonssterke Marte Olsen fra Selsbakk som skulle være utfordrer. Men den elegante løperen fra nordre bydel var uimotståelig på slutten og vant med 6 sekunder. Og at gateløp kan være stimulerende med tanke på og gjøre det godt i terrengløp er bronsevinner Guro Bostad fra Strindheim et godt eksempel på, hun topper årsstatistikken på 5km gateløp mens de to øvrige jentene på pallen deler 3.plassen.

Triatleten Kristian Blummenfeldt fra BFG Fana sikret Hordaland sin tredje gullmedaljeunder under årets Terreng NM da han vant menn junior i tøff kamp med Ferdinan Kvam Edmann. På arrangørens første resultatliste var disse to byttet om, nå skal det ligge riktig versjon av resultatlisten. Målfoto viser klart at Kristian er først over målstreken.

Ole Martin Røssland fra Gneist i G 16 år og Gustav Iden fra Norna i G 15 år fulgte opp med sølvmedaljer og som ikke det var nok tok Jonas Gjesdal fra Varegg bronsen i G 15år.

I veteranklassene merker vi oss at Harald Nygård fra AKS-77 tok gull i MV60 år, mens Petter Rasmussen (MV35/BFG-Fana) og Johs Gjesdal  (MV50/Varegg) tok bronsemedaljer.

Resultater terreng-NM 2011 Trondheim



Kristian Blummenfelt på vei mot seier i gutter junior. Foto: Ingrid Lorvik