Den norske VM-troppen blir liten - med Hedda Hynne på 800 m, Ezinne Okparaebo på 60 m og Isabelle Pedersen på 60 m hekk. Toppidrettssjef Håvard Tjørnhom karakteriserer troppen som spennende. 

- Ezinne har hatt en solid innendørssesong, Isabelle viste i Torun sist uke at hun er på full fart tilbake etter å ha slitt med matforgiftning tidligere i sesongen og Hedda viste klar formstigning i Torun, sier Tjørnhom til friidrett.no

Hedda Hynne har årsbeste på 2.02,60 oppnådd i Torun i Polen sist helg. Tida gir henne en 26. plass på årsstatistikken i verden på distansen. Britiske Laura Muir har bestetida med 1.59,69, men hun vil nok løpe 1500 og/eller 3000 m i VM. 

Forsøket på 800 m går lørdag 3. mars klokka 12.50 norsk tid, og så gjenstår det å se om Hedda Hynne vil være på startstreken også når finalen går dagen etter klokka 16.58. 

Filip Ingebrigtsen blir av trener Gjert Ingebrigtsen rapportert å være i veldig god form, men velger å hoppe over innendørssesongen for å minske skaderisikoen og øke sjansen for å være i toppform under EM til sommeren. 


Det meste om VM hos IAAF