Når en går i fjellet er det vanlig i Norge å hilse på hverandre når en møtes. Sjøl synes jeg det er en hyggelig tradisjon. Men på fjellet er det dog begrenset hvor ofte en treffer på andre som er ute og går. Noe annet kan det bli hvis en rusler på turveier hvor det er fullt av folk hele veien, da føles det anstrengt å skulle hilse på folk hele tiden. 

Men hvordan er det når du er ute og løper  eller ute og sykler?

Midlivskrisa i lycra : "Er det virkelig sånn at syklister ikke skal hilse på hverandre? " Det er et tema som bloggeren Ole Kristian Bakkene tar opp og som Kondis ble oppmerksom på via twitter. På bloggen spør han: "Er det virkelig sånn at syklister ikke skal hilse på hverandre?"

Han skriver at det er nybegynnerne som er ivrigst til å hilse.  Mens han har følgende historie om et møte med en supersyklist:

Jeg var ute på en sykkeltur og da ble jeg frasykla av en ivrig supersyklst. Han hadde tydeligvis jaga på ekstra for å komme forbi meg, og ga gass da han var forbi. Mulig han lå der en stund bak meg, men det vet jeg ikke. Jeg var veldig ustrukturert og fikla med flasker, gir eller den nye syreteipen.. Det var nok litt av et syn.

Jeg hadde ikke forventa at en bedre rytter skal bruke tid på å ligge bak meg. Jeg vurderte å henge meg på. Mye god trening i det også. Fornøyd økte jeg frekvensen.

Den erfarne og stilsikre syklisten jaga på framover. Stillheten hang over han. Han vispet på, og jeg likte stilen hans.

Da han var rett foran meg så sa jeg høyt:

«Bra trøkk, kompis. Du ser sterk ut!».

Hans svar?

«……………….»

Ingenting. Stillhet

Jeg ble egentlig litt irritert.

Ikke fordi han sykla forbi meg. Det synes jeg bare var fint, som nevnt.

Men fordi han ikke engang gadd å vise noe som helst takknemlighet eller respekt for en syklist som han delte veien med.

(Nå er det ikke sånn at jeg forventa en times peptalk og gjennomgang av livshistorien hans. Et lite nikk hadde gjort seg. Eventuelt en annen form for kommunikasjon.)

Da jeg seinere møtte en, to, tre, fire, fem, seks forskjellige andre ryttere på dyre sykler og tett-tettsittende lycra som ikke hilste, så begynte jeg spørre meg selv:

«Er det virkelig sånn at man slutter å hilse på andre syklister når man har blitt erfaren?»


Du kan lese hele bloggen her.

Les også en sak om dette på forskning. no fra 2015: Hvem hilser du på? Hvorfor? Og hvordan?​
 


Vi spør:  Hilser du når du er ute og trener?

Enten du er løper, syklist eller driver med flere idretter.
Bli med på vår uhøytidlige undersøkelse.