Tallene

Deltakerantallet er antall deltakere som passerte målstreken, altså ikke antall påmeldte, eller antall deltakere som stod på startstreken. Det må også nevnes at det totale antall deltakere i året, ikke er antall enkeltindivider. Det vil si, flere personer deltar på flere løp i året, så hvis én person har deltatt på 8 løp i 2016, utgjør det 8 ”deltakere” dette året.

 

Antall deltakere i norske løp.jpg

Antall deltakere i løp arrangert i Norge.jpg

 

Antall deltakere i både norske og utenlandske løp i Norge:

 

Deltakerstatistikk.jpg

 

Norske arrangører som har utmerket seg

Trolljeger har i år hatt en økning på hele 279% flere deltakere, fra i fjor! Det er bare å ta av seg hatten! De har hatt flest deltakere totalt i år, i tillegg til flest deltakere på et enkeltstående løp, – Trolljeger, Sandnes. Også Barskingen har hatt en rå vekst på hele 256% økning av deltakere fra i fjor.

Wox Telemark imponerer med over 1000 deltakere på sitt første år som arrangør. Det er vel og merke fordelt over flere løp, men et enormt bidrag til hinderløpsporten. Like så med Chicken Race, som ligger og vaker rundt de samme tallene. – Vanskelig å sammenlikne disse to, da løpene er fordelt over flere dager, ulike distanser, med og uten barn. Det er uansett svært bra gjennomført! Spesielt med tanke på at de har tilnærmet like mange deltakere som arrangører med 4 års erfaring.

X-run er den arrangøren som helt klart appellerer best til lagdeltakere, og er best etablert her. Men i år hadde de en 101% økning av single løpere i Oslo.

Villmann arrangerte også sitt første løp i år, men holdt seg til 1 dag og 2 distanser for voksne. Sammenliknet med de andre arrangørene som arrangerte flere løp, med barn og i flere byer, hadde de et solid antall deltakere.  Ikke minst med tanke på at de må kjempe om deltakerne, da deres løp er samme dag som Tough Viking i Oslo. Neste år utvider Villmann med eget bakkeløp og nattløp. Her kan vi vente en stor økning i 2017.

 

Antall deltakere pr løp 2016.jpg

 

Trend

Man kan se at trenden til arrangørene er utvidelse, enten med barneløp, flere distanser, flere hindre, vanskeligere hindre, i flere byer, o.l. De fleste har også forbedret fasilitetene og blitt mer profesjonelle på flere plan, med bedre systemer for tidtakning, gode hindervakter og økt fokus på sikkerheten. Dette gleder og viser at arrangørene elsker det de driver med, på tross av at det krever enormt mye arbeid med tilnærmet null inntjening.  

 

Utenlandske arrangører

Hittil har vi to utenlandske arrangører som har løp i Norge, - Toughest og Tough Viking. Begge tiltrekker seg svært mange deltakere, men mange av dem er svenske og fra utlandet forøvrig. Men også mange nordmenn tiltrekkes disse løpene, fordi de totalt sett er større og kanskje mer imponerende(?).

 

Flere arrangører

I 2017 får vi en ny hinderløparrangør, Totens Tøffeste. Et løp som mest sannsynlig kommer til å få mange deltakere, da det hittil ikke har vært noen arrangører som har dekket innlandet. Dere kan lese mer om dem her i Kondis, i neste uke.

Med 11 norske arrangører (i 2017) i lille Norge, må det sies at det er stor nok konkurranse. Så de som sitter med en hinderløparrangør i magen, bør tenke seg nøye om, og heller inngå et samarbeid med allerede eksisterende arrangører. For det er fortsatt store deler av Norge som ikke er dekket. Spørsmålet er hvor stort behovet er i Midt-Norge og Nord-Norge? 

 

Antall norske arrangører.jpg

 

2017

Med ny løpsarrangør og mange debuterende løpsarrangører i år, blir det spennende å se hva 2017 vil bringe. Flere vil få dommen da, og slik det ser ut nå, stiger tallene ytterligere, - og det på alle fronter!

Det er stor konkurranse, men også debuterende deltakere øker i tillegg til antall løp hver deltaker deltar på. Så forhåpentligvis vil alle deltakerne holde arrangørene godt i live.

Det er med stor glede å se at Norge har omfavnet hinderløpsporten!