Ladies Tour of Norway er et rent kvinneritt for eliten. Arrangementet startet opp i fjor og arrangeres i år for andre gang.

59 sykkelryttere stod klare da starten gikk for "350 Criterium" - som det innledende sykkelrittet het. 350 i anledning at Halden i år feirer 350-årsjubileum.

Rittet foregikk i en 1,1 km lang rundløype i Halden sentrum. Rytterne syklet først denne runden i 30 minutter, før det hele ble avgjort gjennom ytterligere 5 runder. Total distanse ble snaue tre mil, og med vinnertid på under 40 minutter ble snittfarten over 42 km/t i de svingete sentrumsgatene.

En tetpulje på fire ryttere skilte seg etter hvert ut, anført av amerikanske Shelly Olds. Det var også hun som til slutt viste seg sterkest i spurten da mållinja skulle krysses for siste runde.

Ladies Tour of Norway fortsetter lørdag og søndag med landeveisritt. Begge dagene er distansen ca. 115 km. Lørdag går starten i Strømstad, mens jentene søndag starter midt på den gamle Svinesundsbrua som markerer grensa mellom Norge og Sverige. Begge dagene finner målgang sted i Halden Sentrum.

Mange flere bilder i Kondis sitt bildearkiv

Arrangementets hjemmeside

Tett oppgjør om seieren, men Shelly Olds (til høyre) var de nødvendige centimeterne først i mål. 2. plassen gikk til svenske Emma Johansson. Det var tett med folk i gågata i Halden der oppløpet fant sted.

Komplette resultater (pdf)

Rittet foregikk i en 1,1 km lang rundløype i Halden sentrum. Rytterne syklet først denne runden i 30 minutter, før det hele ble avgjort gjennom ytterligere 5 runder.

Hjemmehåpet Emilie Moberg fra Halden, ble beste norske rytter på en 11. plass.
Se intervju med Moberg i Halden Arbeiderblad.

Årets norgesmester, Miriam Bjørnsrud, hadde ingen klaff med løpet og valgte til slutt å bryte.

alle-vinnere_D4N4609.jpgAlle trøyer som ble delt ut.

vinner_D4N4120.jpgShelly Olds syklet offensivt og vant rittet som innledet Ladies Tour of Norway.