Kristen Mikkelsplass fra Bromma IL vant herreklassen i i fjorårets utgave av Nesbyen ILs Bringenatten opp på tiden 21.04 og slettet dermed Kristen Aabys gamle løyperekord på 21.17 med solid margin. I dameklassen satte IL BULs Merete Weng en solid løyperekord på 22.11 i det 4,2 km lange løpet som snor seg 425 høydemeter opp dalsiden i Nesbyen.

Kristen Mikkelsplass vil nok gjerne være først over målstreken i år også og med det kunne avansere fra 3. plassen han holder i Skue motbakkecup etter at 4 av 5 løp er unnagjort. Det ville i så fall kunne gi en fin liten bonuspremie for Brommaløperen, som først og fremst satser på langrenn.

Sammenlagt leder skiskytteren Pål Kristian Grue Tufte fra Geilo med Hemsedal ILs Ola Jordheim på andreplass. Men det er flere som ønsker å utfordre løyperekordene når finalen i motbakkecupen i Hallingdal arrangeres søndag 30. oktober. Mest hissig på revansje er nok treningskameraten Eivind Røe Gullingsrud fra arrangørklubben som i fjor ble nummer to, slått med to fattige sekund.

I dameklassen er det også en Mikkelsplass på tredjeplass sammenlagt. Lillesøster Marte Mikkelsplass har vist svært gode takter i motbakkene selv om også hun primært satser på langrenn. På plassene foran seg har hun Sissel Stave fra ÅL IL på andre og Karianne Sato fra Torpo IL på førsteplass. Marte Mikkelsplass vil nok også få pes av mamma Marit Mikkelsplass, som ligger på fjerdeplass i sammenlagtregnskapet.

Bringenatten opp er ikke bare et løp for de aktive, men også et mosjonsarrangement. Ordfører i Nes kommune, Tore Haraldset, stiller til start i trimklasen og har som mål å slå sin egen tid fra i fjor og håper samtidig på å få med seg over 200 deltakere opp lia.

I fjor samlet arrangementet nesten 170 deltakere og er med det Hallingdals største løpsarrangement. For å legge ekstra press på seg selv, har ordføreren like godt utfordret de andre ordførerne i Hallingdal til også å stille til start. Skoleklasser og bedrifter er på samme måte utfordret til å sette hverandre i stevne. Nesbyen IL lover at det skal bli liv og røre på toppen med aggregatdrevet speakertjeneste med rapporter fra følgebil og det hele.

Skue motbakkecup omfatter Bromma ILs Bergheim opp, Torpo ILs VeslekambenUpp, Geilo ILs Skarvet Opp og Gol ILs Lisbethnuten Upp i tillegg til Bringenatten opp.

Les mer om Motbakkecupen her:  www.skuemotbakkecup.no

kondis.no har opprettet en Samleside for Bringenatten Opp hvor du finner reportasjene fra de tidligere utgavene.

Bringenatten Opp samleside
Buskerud Samleside