Hydro Rundt er et flott løp som blir arrangert av den driftige gjengen i bedriftsidrettslaget til Hydro Aluminium på Karmøy like utenfor Haugesund. Løpet som er ca. 5 km langt, går rundt den enorme fabrikken som er en viktig bedrift for nærmiljøet. Lav startkontingent (kr 50) og flotte premier og god bevertning gjør at arrangørene år etter år får solide deltagerantall. Løpet i år ble arrangert for 45. gang.

Løpet er ikke kontrollmålt, men kondis.nos utsendte målte løypen til 4,96km så den kan ikke mangle mye på 5 km. Løpet er dessuten småkupert og at halvparten av løpet er på grusvei, gjør den heller ikke til den helt letteste løypa.

Triatleten Endre Espedal seiret i år på 15.13 og dermedt forbedret han sin tid fra i fjor med 42 sekunder. Tedros G Haile og Erik N Madsen kom på plassene bak Endre. I kvinneklassen seiret Maryna Novik med den sterke tiden 17.22. Mari Arnestad og Tea Hovda kom på plassen bak.

Hydro Rundt er også så mye mer enn de få som løper under 20 minutter. Det er en folkefest hvor hele familer deltar og gjør at dette blir en folkefest.

ALLE RESULTATER

Feltet har allerede strekt seg godt etter 5-600 m løping.     Foto: Einar Søndeland.

Maryna Novik inn til suveren seier i kvinneklassen.                    Foto: Einar Søndeland.

Birgitte Torkelsen, Ellen Oma og Madelen Heyberg er snart ferdig med et strålende løp rundt Hydro.    Foto: Thomas Hetland.

Kristian Østenvik har få meter igjen før han er ferdig løpt.      Foto: Thomas Hetland.

Camilla Wee Mørch.                                                Foto: Thomas Hetland.

Espen Jackman.                                                            Foto: Thomas Hetland.