Kondismedlem Sponset innhold

Johnny Skår mestret forholdene best i Lyeløpet

Stort bilde
- for kondis.no Jørn Holmen -

I regn og vind var gjesdalløperen Johnny Skår raskest over heia fra Lye til Ålgård. Med tiden 38.05 tok han sin aller første seier i det tradisjonsrike løpet.

Lørdagens Lyeløp ble en virkelig styrkeprøve. Flere dagers regnvær gjorde løypa såpeglatt flere steder. Når så kulingen blåste rett i mot, ble det krevende mosjonsløpet fra Lye til Ålgård ekstra tøft.

Skulle ta hevn
Men ikke alle lot seg skremme av sørpeføre og motvind. Vel 40 deltakere hadde funnet veien til start ved nedlagte vestly skole på Lye. De fikk en strabasiøs tur tilbake til Ålgård.

Seieren i år gikk til hjemmefavoritten Johnny Skår. Det var en seier som var bestilt.

-Jeg ble slått i spurten av Trond Idland i Limavatnet rundt for to uker siden. Da bestemte jeg meg for å ta hevn i Lyeløpet. Men i dag var det fryktelig tungt, og jeg var langt fra sikker på at det skulle holde, sa en sliten vinner etter kraftprøven.

Avgjørelsen falt
Årets Lyeløp ble spennende, med flere gode løpere i feltet som gjerne ville være med i teten. Etter start skilte det seg ut en sekstett bestående av Johnny Skår og Trond Idland helt fremst, med Svein Ove Risa fra Undheim, Wayne Oxborough og Bjarte Langeland fra Skjalg samt Gjesdals Atle Tanum på hjul.

Men i de bratte stigningene opp til Åsen, etter tre kilometers løping, måtte de to sistnevnte slippe. Junioren Trond Idland dro opp tempoet enda ett hakk, og fikk med seg Skår. På løypas høyeste punkt vel halvveis, hadde disse to en 50-meters ledelse på Risa og Oxborough. Da bestemte Johnny Skår seg for å prøve å stikke fra.

-Jeg merket at tempoet sank, og de nærmet seg bakfra. Jeg bestemte meg for å prøve å kjøre litt. Det gikk bra noen kilometer og jeg fikk raskt vite at ledelsen var på 20 sekunder. Men jeg måtte slite og var usikker på om det ville holde, forklarte han.

Under 40 minutt
Men det skulle vise seg å holde fint. Samtidig med at Ålgård FK gikk opp til 3-1 over Vedavåg og avgjorde kampen om kretsmesterskapet i 3. divisjon i fotball, svingte Johnny inn på banen i ensom majestet. Han hadde holdt unna for konkurrentene og kunne løpe over mål som klar vinner.

I kampen om sølvet fikk nok en gang junioren Trond Idland vist frem sine sterke spurtegenskaper. Skjalgs engelske løper Wayne Oxborough kom inn på banen fem sekunder foran Idland. Da var det 300 meter igjen å løpe. I mål var junioren to sekunder foran.

-Jeg er kjempefornøyd. Johnny fortjente å vinne i dag. Jeg løp under 40 minutt for første gang, og er godt fornøyd med tiden. Men nå er det slutt for i år. Jeg gleder meg til å ta en god pause, før oppkjøringen begynner igjen til neste sesong, sa Idland.

For resultater henvises til hjemmesiden til Gjesdal IL