Kondismedlem Sponset innhold
Engasjement og stemning under Bislett Games. (Foto: Bjørn Johannessen)

Engasjement og stemning under Bislett Games. (Foto: Bjørn Johannessen)

Den uviktige idretten

Sport engasjerer. Det er lett å la seg bli revet med når man ser de store idrettsstjernene jakte på nye rekorder eller kjempe om seire og medaljer.

 

Bjørn Johannessen (44) er utdannet elektronikkingeniør, men etter åtte års jobb på Ericsson ble han i 2005 ansatt i Kondis med hovedansvar for terminlista og produkttesting. Han har vært innom det meste av kondisjonsidretter, men alltid med hovedvekt på løping. En treningsvilje adskillig større enn talentet har gitt  en pers på 32.35 på mila.


Vignett-kondiskommentaren.jpgHer i landet, og for meg personlig, er det vinteridrett, og spesielt langrenn, som er noe av det største. Jeg har gjennom årene brukt temmelig mange timer av mitt liv foran fjernsynssendingene fra VM og OL. Og til vinteren kommer det et nytt OL – og jeg vet at jeg atter en gang kommer til å være en engasjert sofatilskuer. 

Men innimellom alt engasjementet får man av og til en liten realitetssjekk. 

Jeg har gjennom årenes løp også snakket med afrikanere og asiater som ikke engang vet at det eksisterer noe som heter vinter-OL. Og det til tross for at de ellers er relativt oppegående når det gjelder sommer-OL - og spesielt hvilke utøvere som der representerer deres egen nasjon. Flesteparten av verdens idrettsinteresserte befolkning har ikke hørt om Petter Northug eller Aksel Lund Svindal.  

Bislett Games
Selv om jeg begynner å bli tynn i luggen og grå i håret, har jeg fremdeles litt hår som innimellom må klippes. Og for et par uke siden var jeg hos frisøren. Han visste at jeg jobber som sportsjournalist/fotograf og lurte derfor på om jeg hadde noen spennende oppdrag på gang. Og siden dette var få dager før landets største begivenhet innen friidrett, kunne jeg nikke bekreftende. 
- Jeg skal være fotograf på Bislett Games, smilte jeg. 
- Hva kalte du det….? responderte han. 
- Bislett Games. På Bislett Stadion… i Oslo…. Norges nasjonalarena for friidrett – og tidligere også skøyter, prøvde jeg å forklare.  
- Har det noe med Bislett Kebab å gjøre? undret han. 
Jeg måtte le. 
- Det ligger i alle fall i nærheten av hverandre. Du har altså hørt om Bislett Kebab, men ikke Bislett Stadion, smilte jeg. 
- Kebab er ikke helt min "greie", så jeg har aldri vært der, men jeg har i alle fall hørt om stedet, forklarte han.  

Jeg synes det er fascinerende hvordan ting som engasjerer og er noe av det "største i verden" for enkelte mennesker, er totalt ukjent for andre. Det skal i denne forbindelse sies at min frisør er født og oppvokst noe lenger syd i Europa, men det var han selv som måtte "avsløre" dette for meg.

Litt nedpå lista
"Av alle uviktige ting i verden er fotball den viktigste", skal visstnok tidligere pave Johannes Paul II i sin tid ha sagt. 

Dersom han hadde rett, vil jeg tro vi finner friidrett og vinteridrett noe lenger nedpå den lista med de uviktige tingene her i verden. 

Men innimellom er jeg veldig glad for at jeg har noen totalt uviktige ting å glede meg over. Disse fungerer som et fint, lite «pusterom» fra alle de viktige tingene man ellers går rundt og bekymrer seg over i hverdagen.

Siste kondiskommentarer