Kondismedlem Sponset innhold
Tim_Bennett_ukjente_stier (632x473)

Løpebølgen holder koken

Denne kommentaren står også på trykk i Kondis 5-2017.
Tim Bennett (51) har vært styremedlem i Kondis siden 2003, og organisasjonens president siden 2009. I det sivile er han ansatt som applikasjonsforvalter på IT-avdelingen i TDC AS. Som idrettsutøver er han både allsidig og svært aktiv med deltagelse i sykling, triatlon og løping på alle mulige distanser.

 

Vignett-kondiskommentaren.jpg"For meg er løping sosialt, særlig løpene"


Jeg blir ganske ofte oppringt av journalister som spør om trender innen kondisjonsidrett - om løpebølgen er over og sånne saker. Ofte svarer jeg at løpebølgen ikke er over, og det mener jeg faktisk også.

Noen løp har selvsagt en nedgang, men når du leser terrninlisten på kondis.no og ser hvor mange løp som faktisk arrangeres hvert  år, så er det ikke noe rart at det stopper opp for noen. Tar man alle tallene og legger sarnmen, så  er det nok slik at antall starter har vært ganske likt de senere årene. Dette er bare min personlige mening og ikke noe jeg har bevis for, men inntil noe annet er bevist, holder jeg på det!

Fallgruver

Ser jeg på hvor mange jeg treffer når jeg er ute og trener, så ser også treningstrenden til å holde seg . Men jeg ser jo at det er noen fallgru­ver her. En er definitivt pris. For det kaster etter hvert en del penger hvis man skal løpe alle de løpene man har lyst til å løpe. Seiv jeg kjenner litt på det gitt, for jeg er ganske konkurranseglad og vil gjerne løpe mange løp. Så etter hvert svir det litt på lommeboka, og sparegrisen står også i fare for å gå tom.

Så det finnes helt klart et skjæringspunkt mellom antall løp og hva de koster. Skal jeg begynne å regne på hva jeg har betalt i startkontingenter opp gjennom årene, så vil  jeg  nok bli nokså lang i ansiktet, og selv jeg må etter hvert prioritere de løpene jeg vil løpe. Det er vanskelig, for jeg har deltatt i så utrolig mange bra arrangerte løp, som i tillegg tilbyr fine løy­per og flott natur. Dessuten så vet jeg jo at det garantert finnes mange flere bra løp - jeg har bare ikke løpt dem ennå!

Det sosiale

Samtidig er det jo blitt sånn at jo rner man betaler, jo rner ønsker og forventer man å få igjen for pengene. Det betyr ikke så mye for meg egentlig selv om jeg blir litt i stuss de få gangene jeg ikke "får" noe. For meg er det viktigste å se at folk ler, smiler, løper og har det sosialt sarnrnen. Kanskje er også det sosiale det som etter hvert blir viktigst - og der kommer Kondis inn. For vi skal jo være uavhengig av forbundene og heller jobbe for at det å drive kondisjonsidrett skal være både sosialt og bra for helsen.

For meg er løping sosialt, særlig løpene. Jeg kjenner etter hvert ganske mange i løpsrniljøet i Norge,  selvsagt  i stor grad fordi jeg er presi­dent i Kondis. Men alt startet et sted  -  og for min del gjennom det å være sosial med andre løpere. Fremdeles har jeg stor glede av å treffe folk, også fordi løping er noe  av det gøyeste jeg vet om. Derfor bruker jeg mye tid på å heie på andre også. 

For alle trenger vi et oppløftende ord en gang i blant. Sånn er det bare!

Likt for alle

Vi i Kondis har også sendt brev til Kulturdepartementet og bedt om en redegjørelse for hvorfor idrettsarrangementer ikke tilknyttet Norges Idrettsforbund ikke skal kunne søke om dekning av  utgifter til politi ved arrangementer for barn og ungdom.  Er det sånn at medlernslag av forbund skal forfordeles - og eventuelt hvorfor?

Fra Kondis sitt ståsted burde jo dette være likt for alle uansett. Det viktige må  jo  være at barn og ungdom får mange muligheter å velge mellom. Og sett fra Norges Idrettsforbund sin side, vil ikke gode arrangementer uansett være det beste for rekruttering til organisert idrett? Tiden får vise hva et eventuelt svar fra Kulturdepartementet vil bli.

Uansett så er det sornmer straks, og det er kanskje viktigere akkurat nå. Selv skal jeg til Alpene å løpe, for det er noe jeg liker. Husk å gjøre noe du liker å gjøre også. Og husk at ferie og fritid er bra. 

God sommer, kjære medlem!

Tim Bennett
President i Kondis   

 

Det lønner seg å være medem i Kondis
Ikke medlem?
Meld deg inn her

 

Siste kondiskommentarer