Kondismedlem Sponset innhold

Jon Hendens Minnepris for 2004 tildelt Leif Feøy.

Leif Feøy fikk onsdag overlevert Jon Hendens Minnepris.

Jon Henden omkom i en trafikkulykke høsten 1991 på vei til Troll-løpet i Bergen (et ultraløp på 100 km). Han var på det tidspunktet den som hadde løpt suverent flest maratonløp i Norge - i alt 197 maratonløp.
Jon Henden var en god ambassadør for langdistanseløping og for "fair play" i idretten. Han var en beskjeden kar som aldri fremhevet egne prestasjoner. Han var mer opptatt av sine medløpere, med en positiv og oppmuntrende holdning til alle i løpsmiljøet.
Leif Feøy er 67 år, egentlig fra Trøndelag, men har bodd i Ålesund i 30 år. Han har løpt 108 maraton men gir seg ikke med det, neste start blir Rett Vest. Uka etter Ålesund Maraton skal han til Praha. Leif er en stille og beskjeden løper som har hevdet seg i norgestoppen i sin klasse i mange år. Hans beste tid er 2.49 på maraton og han var under 3 timer helt til han passerte 61 år. Leif møtte Jon Henden flere ganger da de konkurrerte i samme klasse.

Statutter: Jon Hendens Minnepris tildeles løpere som gjennom en årrekke har vært ivrige deltagere i norske maraton- og halvmaratonløp, og som til tross for hyppige deltagelser har oppnådd gode resultater vurdert ut fra alder og personlige forutsetninger.
Aktuelle kandidater må ha utvist god idrettsånd, ikke søkt å oppnå særbehandling hos løpsarrangørene, og må ikke ha vært særlig opptatt av å fremheve egne prestasjoner overfor andre.