Her+starter+fire+av+maratonl%F8perne.+Vi+ser+Leif+Eriksen+%28fra+venstre%29%2C+B%E5rd+R%F8dde%2C+Inge+Asbj%F8rn+Haugen+og+Leif+Fe%F8y.
Her starter fire av maratonløperne. Vi ser Leif Eriksen (fra venstre), Bård Rødde, Inge Asbjørn Haugen og Leif Feøy.
Sola skinte og skapte en harmonisk høststemning over Atlanten stadion da 7 maratonløpere satte i gang tirsdag ettermiddag. 105,5 runder senere kom slitne men fornøyde løpere i mål i mørket.
Selv om det var 5 varmegrader og sol ved start, forsvant både sola og varmen etter hvert. Men helt fra start var det på ene langsiden is i skyggesiden som sola ikke hadde fått tint opp i løpet av dagen. Derfor var det delvis glatt, og løperne valgte å løpe litt på gresskanten i stedet.
Dette gjorde ikke forholdene lettere. Fire løpere startet først, mens de to antatt raskeste startet litt etterpå. Steffen Adler som bor på Tingvoll og løper og jobber for Bioforsk løp Oslo maraton for 2,5 uker siden på 3,03. Han hadde et lite håp om å komme under tre timer, men var usikker på hvor mye den forrige maraton satt i beina.
Også Anders Tøsse fra Norodd hadde et håp om å komme under 3 timer. Men med Torvikbukt rundt i beina tre dager før, selv om han sparte seg litt, førte til litt ømhet i muskulatur i det kalde været som tidlig fratok ham drømmen om rekordtid.
På grunn av fergetrøbbel Molde-Vestnes måtte en løper melde avbud, og Helge Fuglseth kom en time for sent til start. Han fikk likevel løpe, og holdt på over en halvtime lenger enn de andre løperne.
Steffen Adler la tidlig i vei til ledelse, og fikk flere runder på Anders Tøsse. Men før halvveis stabiliserte det seg. Etter hvert begynte Tøsse å få opp farten igjen og tok innpå to runder siste del. Da hadde Steffen Adler fått merke at Oslo maraton likevel satt litt i beina og fikk en litt tung avslutning.
Likevel holdt det til en grei ledelse og seier helt inn på tiden 3.11,11. Tøsse kom inn på 3.16,04, og var fornøyd med gjennomføringen med litt tunge bein på glatt underlag og kulde.
Halvveis ble det funnet fram sand og strødd på den glatteste delen av banen. Det gjorde forholdene mye bedre. Likevel ble det litt glatt også på resten av banen da sola gikk ned og kulden kom mer sigende. Men det ble likevel ingen uhell på glatta.
På sidelinjen stod trofaste funksjonærer og skrev runder. Med en stor tavle ble hver løper tegnet for runde etter runde. Etter de to første, var det litt dramatikk mellom to veteraner som løper maraton nesten hver helg.
Inge Asbjørn Haugen kom løpende på nest siste runde bare 10 meter bak Bård Rødde, og ga på inn mot mål. Men Rødde som hadde en utrolig sterk avslutning ville ikke gi seg, og måtte helt opp på tå de siste 10 meterne. Dermed fikk han et par sekunder bedre tid enn kameraten.
- Men var du ikke en runde bak meg, undret Inge Asbjørn.
Men både Bård og funksjonærene var sikre på at det var rett. Så måtte Inge Asbjørn innrømme at han ikke hadde lagt merke til den ene av tre ganger Bård hadde tatt ham igjen mot slutten, etter at Inge Asbjørn hadde en klar ledelse i starten.
Med tiden 3.49.39 kunne Bård Rødde vise til sin beste maratontid på lenge, selv om han var i Sverige og løp forrige helg.
Men begge de to ble slått litt av Helge Fuglseth som startet senere.
Også andre løp Atlanten maraton, men kortere distanser. Heidi Stai oppdaget at det var løp, og stilte opp på 10 kilometer. Hun fikk 46 minutter og var fornøyd.
Andre løp også 10 kilometer som en del av treningen til Norodd denne kvelden. Veteranene i klasse 75-59 år stilte opp også og bidro sammen med andre til en trivelig kveld, selv om det var litt vinterlige forhold.
Totalt var det 20 løpere som var i aksjon på Atlanten stadion denne kvelden.
Alle maratonløpere fikk et håndmalt glass hver som minne om det 4. Atlanten maraton.

Resultater maraton:
1. Steffen Adler 3.11,11
2. Anders Tøsse 3.16,16
3. Helge Fuglseth 3.43,08
4. Bård Rødde 3.49,41
5. Inge Asbjørn Haugen 3.49,41
6. Leif Eriksen 3.51,16
7. Leif Feøy 4.09,47
10 kilometer:
1. Heidi Stai 46 minutter
3000 meter:
Gunnar Eckhoff 18,10
Harald Søbstad 20,20
Arvid Fjærli 20,20
Steffen+Adler+%28til+venstre%29+som+vant+startet+raskt%2C+men+m%E5tte+roe+ned+etter+hvert%2C+mens+Anders+T%F8sse+hadde+litt+roligere+start+og+litt+saktere+midtveis%2C+mens+han+%F8kte+tempoet+mot+slutten.
Steffen Adler (til venstre) som vant startet raskt, men måtte roe ned etter hvert, mens Anders Tøsse hadde litt roligere start og litt saktere midtveis, mens han økte tempoet mot slutten.
Oddbj%F8rn+Lomundal+og+Arvid+Fj%E6rli+bidrar+her+med+sand+p%E5+den+glatte+banen+slik+at+Anders+T%F8sse+og+andre+l%F8pere+fikk+bedre+feste.
Oddbjørn Lomundal og Arvid Fjærli bidrar her med sand på den glatte banen slik at Anders Tøsse og andre løpere fikk bedre feste.
Heidi+Stai+m%F8tte+opp+for+%E5+l%F8pe+10+kilometer%2C+og+gjennomf%F8rte+p%E5+46+minutter.
Heidi Stai møtte opp for å løpe 10 kilometer, og gjennomførte på 46 minutter.
B%E5rd+R%F8dde+%28til+venstre%29+hadde+bedre+spurtegenskaper+enn+Inge+Asbj%F8rn+Haugen+denne+kvelden+og+kom+to+sekunder+f%F8r+i+m%E5l.
Bård Rødde (til venstre) hadde bedre spurtegenskaper enn Inge Asbjørn Haugen denne kvelden og kom to sekunder før i mål.
L%F8psleder+og+konkurrent+Anders+T%F8sse+kan+her+gratulere+Steffen+Adler+med+seier+og+ny+banerekord+p%E5+maraton+med+3.11%2C11.
Løpsleder og konkurrent Anders Tøsse kan her gratulere Steffen Adler med seier og ny banerekord på maraton med 3.11,11.
B%E5rd+R%F8dde+hadde+en+god+maratondag+med+en+oppl%F8ftende+avslutning+hvor+det+bare+var+%E5+gi+p%E5.
Bård Rødde hadde en god maratondag med en oppløftende avslutning hvor det bare var å gi på.
Her+blir+Steffen+Adler+klokket+inn+til+m%E5l+p%E5+tiden+3.11%2C11+og+seier.+P%E5+sidelinjen+st%E5r+Oddbj%F8rn+Lomundal+og+Henry+Opland.
Her blir Steffen Adler klokket inn til mål på tiden 3.11,11 og seier. På sidelinjen står Oddbjørn Lomundal og Henry Opland.