Inge+Asbj%F8rn+Haugen+har+kommet+i+m%E5l+som+nummer+tre%2C+og+bryter+ut+i+gledeslatter+n%E5r+han+f%E5r+h%F8re+at+Helge+Hafs%E5s+%28for+lengst+ferdig+dusjet%29+kom+inn+under+en+time+tidligere.+Til+venstre+ser+vi+Leif+Eriksen.  
Inge Asbjørn Haugen har kommet i mål som nummer tre, og bryter ut i gledeslatter når han får høre at Helge Hafsås (for lengst ferdig dusjet) kom inn under en time tidligere. Til venstre ser vi Leif Eriksen.
.
For 25. gang kunne Stemshaug maraton i Aure på Nordmøre arrangeres lørdag. Men værforholdene var ikke de beste. Det blåste og regnet tidvis kraftig.

Men 7 maratonløpere som er vant til å tåle en trøkk startet klokka 11 med stor pågangsmot. De første meterne var det opphold, men så kom regnbygen og vinden i mot. Så vekslet det med opphold og regn de første kilometerne.
Innover Årvågsfjorden ble det medvind og både regn og hopphold. Men etter hvert ble det mer regn og det silte jevnt da Helge Hafsås i tet og resten inntok grusveien.

Som nummer to og tre lå Anders Tøsse og Leif Eriksen. Men før vending inne ved Årvåg var Tøsse noen meter foran, og fikk etter hvert en god ledelse. Leif Eriksen fra Hitra fikk etter hvert problemer og måtte slippe Inge Asbjørn Haugen fra Hornindal foran seg.

Foran slet Helge Hafsås fra Olden med ømme lår og måtte senke farten. Anders Tøsse fra Norodd holdt imidlertid jevn fart hele veien, også opp og ned langs grusveien ut mot Dromnessundet bru. Over brua med åpent hav rett ut var det merkelig stille. Men innover fjorden mot Torsetsundet bru var det imidlertid vind som måtte få løperne til å ta fram kreftene. I motbakken med kraftige vind og regnbyger som en dusj, var det ikke lett å holde farten oppe.

Helge Hafsås tapte fart og måtte innse at det ikke ble den store tiden denne lørdagen.
- Jeg trener nesten bare på tredemølle og merker nok slitasjen på lårene når jeg løper på asfalt. Også dårlig vær gjør at jeg ikke blir så motivert som ellers, sa Hafsås etterpå. Han kom inn på 2,52, og langt unna løyperekorden sin.

Likevel holdt det i massevis til den 124. seieren på maraton. Anders Tøsse holdt veldig jevn fart og ville øke tempoet mot slutten. Men vinden skapte problemer, og dermed ble det bare noen få sekunder raskere på siste halvdel forhold til første. Tiden ble 3,31.

Inge Asbjørn Haugen hadde overtatt tredjeplassen, og presset seg inn til 3,49. Dermed ble det under timen bak Helge Hafsås.
- Jippi, sa han og slapp jubelen løs. Det er flere år siden siste dette skjedde. Dermed var både tidene og prestasjonen med å være under en time bak Hafsås dagens høydepunkt. Men også de som kom i mål etterpå ble vinnere. Alle 7 stilte i hver sin klasse og kunne på premieutdelingen senere få sine klassepremier.
Per Gundersen fra Langevåg kom sist i mål, men det står respekt av tiden. Han var eldstemann i klasse 75-79 år, og med tiden 4,16 var han ikke langt bak noe yngre løpere.

På halvmaraton var Rolf Karlsen fra Hitra best. Han lå an til 1,22, men det ble umulig å løpe fort mot slutten.
- De siste tre kilometerne kom det kraftige regnbyger og vind som ødela for innspurten, sier Rolf Karlsen. Men med tiden 1,25 viser han at han fortsatt holder bra tempo i klasse 55-59 år.
Likevel var det langt unna vinneren som kom inn på 1.09,34. HanHar kort tid i Norge bak seg og stilte i klasse 20.24 år. Han satte løyperekord med 9 minutter.

To løpere stilte på 10 kilometer, og her var Kåre Grønbeck fra Aure best med 34,36.
- Jeg hadde tenkt å stille på halvmaraton, men med det dårlige været valgte jeg heller å løpe mila,sier han.

Deltakelsen totalt var ikke så mye å skryte av. Noen få stilte på mosjonsklasse. Halvard Haugset har vært med i alle 25 utgaver av Stemshaug maraton, og fikk en utmerkelse for dette.

Arrangøren som nå er sammenslåtte Aure IL lover å stille opp med løpet også neste år.

Her er resultatene:
Maraton klasse 40-44 år:
1. Helge Hafsås, Olden 2.52,10
50-54 år:
1. Anders Tøsse, Norodd 3.31,40
55-59 år:
1. Inge Asbjørn Haugen, Hornindal 3.49,36
60-64 år:
1. Bård Rødde, Størens sportsklubb 4.05,19
65-69 år:
1. Leif Eriksen, Hitra 3.49,53
70-74 år:
1. Leif Feøy, Ålesund 3.51,41
75-79 år:
1. Per Gundersen, Langevåg 4.16,20
Halvmaraton kvinner 20-24 år:
1. Dhaqabi Dadafo, KIL 1.09,34
55-59 år:
1. Rolf Karslen, Hitra 1.25,15
10 kilometer 35-39 år:
1. Kåre Grønbech, Aure 34,35
55-59 år:
1. Ole Roald Torset, Aure 39,50
  Her+g%E5r+starten+p%E5+maraton+med+B%E5rd+R%F8dde+i+f%F8ringen+de+f%F8rste+meterne.+Vidre+ser+vi+Inge+Asbj%F8rn+Haugen%2C+Anders+T%F8sse%2C+Leif+Eriksen%2C+Helge+Hafs%E5s%2C+Leif+Fe%F8y+og+Per+Gundersnen+bakerst.  
Her går starten på maraton med Bård Rødde i føringen de første meterne. Vidre ser vi Inge Asbjørn Haugen, Anders Tøsse, Leif Eriksen, Helge Hafsås, Leif Feøy og Per Gundersnen bakerst.
  Halvmaraton+og+10+kilometer+startet+samtidig+med+fire+deltakere.+Rolf+Karlsen+er+her+i+front.  
Halvmaraton og 10 kilometer startet samtidig med fire deltakere. Rolf Karlsen er her i front.
  Halvard+Haugseth+har+deltatt+i+alle+25+%E5rene+og+fikk+utmerkelse+for+dette.  
Halvard Haugseth har deltatt i alle 25 årene og fikk utmerkelse for dette.