Saksofon og kenyansk nasjonalsang
Enda en sterk løper stiller på startstreken i dag i Etne Løpsfestival. Duncan Kiptanui (bildet), som i Kenya tidligere i vår løp på halvmaraton på 1.02, stiller på den distansen. Dermed må Urige Buta legge inn et par ekstra gir om han vil vinne førstepremien på kr 4000. I går var det pastaparty med allsang, saksofonsolo og stor stemning.
%3Cb%3E5+km-favoritt%3A%3C%2Fb%3E+Helge+Dolsv%E5g+var+p%E5+plass+p%E5+pastapartyet+i+g%E5r+og+er+klar+for+%E5rsbeste+p%E5+5+km+i+dag.
5 km-favoritt: Helge Dolsvåg var på plass på pastapartyet i går og er klar for årsbeste på 5 km i dag.

Laban Siro, Kenya, som i fjor ble nr. 2 i Kraftprovet, er storfavoritt på maraton og kan løpe på godt under 2.30. På halvmaraton har Wenche Lægraid Kvæven meldt sin ankomst. I Tromsø for tre uker siden tok hun sølv i NM på maraton med 2.55. Nå vil Elsa Medhane fra Skjalg/Etiopia trolig bli hennes hardeste konkurrent.

På 5 km stiller et helt kobbel av etiopiske Skjalg-jenter og den eneste som kan blande seg inn i det selskapet er Tjalves Siri Grude, som nettopp løp 1500 m på 4.45 i Gøteborg.

I klassen for menn er Helge Dolsvåg favoritt. Forrige fredag vant han Skagerakmila og nå sikter 47-åringen fra Kristiansand seg inn på å forbedre toppplasseringen sin på Kondis sin 5 km-statistikk for klasse 45-49 år. Han har løpt på 15.43 tidligere i år. Hans hardeste konkurrent blir trolig Svein Ove Risa, som har maraton som sin sterkeste distanse. I fjor tom han NM-sølv på den distansen, mens han nå stiller på sprintdistansen.

Over 175 påmeldte
Vel 175 er på startlistene før etteranmelding starter kl. 09.00 i dag i Etne Kulturhus. Det er en jevn fordeling i antall deltakere mellom 5 km, halvmaraton og maraton.

Maraton starter kl. 12 (de som brukes mer enn 5 timer kan starte 10.00). Halvmaraton starter kl. 13.00 og 5 km kl. 13.15. Trim/barneløpet kl. 12.30.

Les også tidligere forhåndsomtale med løyebeskrivelse

Arrngørens nettside med startliste oppdatert 10. juli kl. 11.
Stor stemning på pastapartyet
%3Cb%3ENorsk-kenyansk%3A%3C%2Fb%3E+Fra+venstre%3A+Duncan+Kiptatui%2C+Inge+Asbj%F8rn+Haugen%2C+Laban+Siro+og+Robert+Limo+etter+pastapartyet
Norsk-kenyansk: Fra venstre: Duncan Kiptatui, Inge Asbjørn Haugen, Laban Siro og Robert Limo etter pastapartyet
Drøye 20 hadde møtte opp på pastapartyet fredags kveld. Det ble servert nydelig pasta laget av veikroa på Åkratunet og nydelig saksofonmusikk av Inge Asbjørn Haugen, som faktisk er langt bedre på saksofon enn på maraton på tross av at han er Norges mestløpende maratonløper (359 før dagens maratonløp). De tre kenyanerne kvitterte med å synge sin nasjonalsang. Og så ble det løssluppen allsang med sanger fra arrangøren av Etne Løpsfestival, Humørlaget Klypetussens egen sangbok.