Oslo Maraton med ny solid økning i deltakertallet
   
 
Oslo Maraton 2008 ble vunnet av Martin Kjäll-Ohlsson på 2.26.15 og Sharon Broadwell på 2.57.03 . Arrangementet startet med sol og endte med overskyet vær med vind. Oslo Maraton opplevde økning for fjerde år på rad i deltakertallet med sine 4349 fullførende på de fire distansene pluss 4-500 barn i Barneløpet. Det er 997 flere enn i fjor. En økning på 29%. Foto: Årets gladeste medaljør: Hanne Lybeck etter å ha tatt tredjeplassen på maraton i sin debut på distansen Nå sortert etter distanse og med 35 nye bilder
RESULTATER

Oslo Maraton i 2009: Arrangeres 27.september

MANGE BILDEREPORTASJER
NYHETSMELDINGER
SENTRALE PEKERE
LOKALSIDENE
KONDISJONSFORUM
PÅ STAND FØR LØPET
MORGENSTEMNING PÅ LØPSDAGEN
Pek til denne siden: http://kondis.no/Oslo_Maraton_2008.html
HJEMMESIDEN til OSLO MARATONkondis.no med direktedekning av Oslo Maraton
kondis.no fulgte Oslo Maraton direkte på løpsdagen og lå ute med bilder allerede 1 time før start på den første distansen. Deretter fulgte kondis.no øvelsene utover dagen med bilder og som eneste nettsted med resultater kort tid etter at løperne var i mål.
Bildene ble lagt ut fortløpende på denne siden, nå har vi plassert disse bildene pluss ikke mindre enn 35 nye bilder i egne artikler per distanse som du finner under.

Løpsfest i sol og vind
Masse bananer, strålende discorytmer fra SATS-gjengen og masse , masse folk jo det smakte
litt av "gode gamle løpsdager" i Oslo denne søndagen. Det ble en praktfull løpsfest i Oslos gater med et strålende solskinnsvær tidlig på dagen som innledning for de som løp 10 km og maraton. Under maratonløpet blåste det til dels kraftig, men det løyet igjen og forholdene under halvmaraton var gode. Utover dagen skyet det også over og det var ideell temperatur for løperne.

Tross vinden ble det notert mange gode tider og det ble satt mange fine perser. Under halvmaraton hvor vindforholdene var bedre, fikk vi fem tider under 1.20 blant jentene. Det er sjelden kost i Norge i ett og samme løp. I følge statistikken har nå 9 jenter løpt under 1.20 i år, og så mange har ikke løpt under 1.20 siden 1997.

Sterk økning i deltakelsen igjen
Det aller viktigste "persen" var nok at deltakelsen økte betraktelig. Selv når vi gjør deltakertallet litt mer edruelig enn det som fremsto i flere aviser. Både 6000 og 7000 ble nevnt i mediene. En av hyhetssendingene på TV nevte til og med at 7-8000 var ute og løp i Oslo Maraton. Arrangøren opplyste da starten gikk på maraton at det var 1100 deltakere.

De virkelige tallene forteller følgende:

         
Menn Kvinner Totalt 2007 2006 2005 2004
Maraton: 716 110 826 745
Halvmaraton: 1754 726 2480 2061
10km: 302 339 641 NY
3km: 144 258 402 546

Totalt: 2916 1433 4349 3352 2356 1803 1464


Med ca. 400- 500 barn kan det oppsummeres at rundt 4800 deltok i årets Oslo Maraton. Tallene over viser deltakelsen uten barneløp og viser altså en fremgang fra i fjor på 29%
(Det må nevnes at 10 km kom i tilleg som ny distanse i år)


Stort sett fornøyde deltakere
Inntrykket fra sidelinjen var at deltakerne stort sett var fornøyde med årets arrangement.
Med unntak av noe smågrums på 3 km virket det som resultatene kom raskt og stemte bra.
Utpå kvelden var alle resultatene klare fra arrangørene, mens de på kondis.no lå ut atskilig tettere opp til løpene. (se bemerkning om dette nedenfor)


Bruk kondisjonsforum til å gjøre Oslo Maraton enda bedere!
Men det er DERE deltakere som kan oppsummere årets Oslo Maraton aller best!
Vi oppfordrer alle deltakere til å komme med ders opplevelse av Oslo Maraton. Det er lov å gi ros, og det er lov å gi konstruktiv kritikk og forslag til forbedringer!
kondis.no's kondisjonsforum er ypperlig sted for dette! Bruk forumet som en kanal mot arrangøren.....en kanal som ikke fantes i gamle dager!
Oslo fortjener et stort maratonløp, og med snaue 5000 deltakere smakte det litt av "fugl"
av god gammel årgang.


Rom for forbedringer
Kondis-standen fikk besøk av flere deltakere som var frustrert over å måtte opp til Bislett for å hente startnummer på søndagen. "Deltakere som bor i Oslo og omegn har kun anledning å hente startnummer fredag og lørdag." Dette burde det ikke være noe skille på, og hva er omland?


Mange tilskuere
Det var mange tilskuere ute og så på løpet. Langt flere enn på lenge i Oslo. Selv om "gamle" Oslo Maraton hadde 12.202 i mål i 1992, så var det aldri folkefest i gatene. Oslofolk har aldri hatt noen tradisjon for å gå mann av huse for å være tilskuere til de mange kjempestore løpene som har vært i Oslo på 80- og 90-tallet. Det eneste tilløpet var noen år på 80-tallet hvor det var tett med folk langs løypa i Sentrumsløpet. Men så var også hele verdenseliten på plass. Et år løp Zola Budd sitt første løp utenfor Sør-Afrika og Ingrid Kristiansen og Grete Waitz hadde en av veldig få dueller mot hverandre i gateløp. Da ble tilskuertallet beregnet til over 100.000. Med det er så desidert unntaket for gateløp i Oslo.


På nett?
kondis.no la ut bilder og resultater fortløpende. Vi snakket med Ultimate Sport Service som sto for tidtakingen, og de hadde ingen internettdekning. Det hadde heller ikke Kondis hatt om vi ikke hadde stilt med egen mobildekning i to varianter.

Da vi spurte Ultimate Sport Service fikk vi vite det vi hadde en mistanke om: At de kunne
ha lagt resultatene fortløpende ut på nett om de hadde hatt nettdekning. Det kunne til og med vært løpende resultaservice underveis i løpene slik at slekt og venner rundt om i landet kunne fulgt med på utviklingen gjennom løpene.

kondis.no regner med at arrangøren av Oslo Maraton har dette i orden neste år, og at de også sørger for at pressen har et raskt trådløst nettverk å by på.kondis.no med 150 BILDER fra LØPSFESTEN i OSLO

kondis.no fotografer i Oslo Maraton:
Bjørn Hytjanstorp, Julia Kahrs,Olav Engen, Ole Arne Schlytter, Rolf Bakken,,Rolf Bøhn, Kjell Vigestad, og Heming Leira.


BILDER:

Maraton
Halvmaraton
10km
Bilder fra Barneløpet m.m.!
Mange gode løpere blant de yngste på 10 km og halvmaraton
Store og små fullførte 3 km med stil

Oslo Maraton: Gullsko og andre utmerkelser fra Kondis


LOKALSIDER:

Hedmark: To klasseseire i Oslo Maraton
Østfold: Flott billedserie
Romerike: Løpsfest for mange RomerikingerDen siste avslappingen før start.

Tidlig morgen mens start- og målområdet rigges opp.

Siri Størmer var påmeldt halvmaraton men for å få barnevaktkabalen til å gå opp har hun skiftet til 10 km, mens ektemann Petter Antonsen løper halvmaraton.

SENTRALE PEKERE:
Løype
Løypekart
Praktisk informasjon om løpet
kondis.no SAMLESIDE for Oslo Maraton masse bilder, reportasjer og resultater.
Hjemmesiden til Oslo MaratonNYHETER:


6.oktober: Løp for den gode sak
27.september: Test Lungekapasiteten
26.september: Femti Hedmarkinger i Oslo Maraton
24.september: Grete Waitz blir hyllet på New York Marathon-medaljen 
Grete Waitz har sammen med husbond Jack gjort en kjempejobb for å promotere Oslo Maraton.
22.september: Glitnir Oslo Maraton med åtte tonn bananer 
OSOLO MARATON på KONDISJONSFORUM

Senkveld juks
Klarer Thomas og Harald under 4t i Oslo-maraton-08 ??????
Helt på Druen
OSLO MARATON - GARDEROBE
Hvilke sko bør jeg velge i oslo (halv)maraton?
Løpsopplegg for Oslo halvmarathon
Halvmaraton i Oslo
Startnummer Oslo Marathon 10 km ønskes kjøpt!
Harer På Oslo Maraton
Startlisens til Oslo Maraton selges til nille-pris
Spørsmål om de siste forbredelser før Oslo Maraton

FØR OSLO MARATON
Mette Wiig klar for sin 10 Oslo Maraton
   
 
Mette i sitt rette miljø ved Kondis-standen. Mette har vært kondismedlem siden 1995 omtrent samtidig som hun løp sitt første Oslo Maraton dengang løypa gikk forbi Voldsløkka og var ganske krevende.
3.38 har Mette som pers. Søndag satser hun på 3.45. kondis.no ønsker Mette lykke til!
Mona Rydland satser på pers
   
 
Årets vinner av Tromsø Maraton Mona Rydland løper sitt 4 Oslo Maraton. Persen er fra Tromsø ni år med 3.17. I Oslo satser hun på å løpe under 3.15. Marit Årthun med 2.55 i Berlin ifjor er utenfor rekkevidde men kan hun slå Dorthe Foss?
Kø på Bislett 2008