Kondismedlem Sponset innhold

Snart 200 påmeldt til Vintermaraton på Jessheim

Snart 200 påmeldt til Vintermaraton på Jessheim
Mandag var det 166 påmeldte til søndagens Vintermaraton på Jessheim. 72 på helmaraton, 79 på halvmaraton og 15 på 10 km. Med sedvanlig stor etteranmelding blir det helt sikkert flere løpere enn i fjor da 198 løpere fullførte en av distansene. Bjørn Gjerde (bildet) løper helmaraton for 300.gang.
Her+har+Bj%F8rn+Gjerde+f%E5tt+vasen+som+viser+at+han+har+l%F8pt+Vintermaraton+p%E5+Jessheim+20+ganger.+Det+skjedde+i+fjor%E5rets+l%F8p%2C+og+ingen+andre+har+l%F8pt+like+mange+eller+flere+Vintermaraton+enn+han+%28foto%3A+Kjell+Vigestad%29
Her har Bjørn Gjerde fått vasen som viser at han har løpt Vintermaraton på Jessheim 20 ganger. Det skjedde i fjorårets løp, og ingen andre har løpt like mange eller flere Vintermaraton enn han (foto: Kjell Vigestad)
Mandag var det 166 påmeldte til søndagens Vintermaraton på Jessheim. 72 på helmaraton, 79 på halvmaraton og 15 på 10 km. Med sedvanlig stor etteranmelding blir det helt sikkert flere løpere enn i fjor da 198 løpere fullførte en av distansene.

Hjemmesiden til Ull/Kisa IL Friidrett: Innbydelse og foreløpige startlister
Det er en del løpere som står i feil klasser.... det blir sikkert rettet av arrangøren før start

Alt om fjorårets løp

Samlesiden for årene før 2006 (skal oppdateres etter årets løp)

Samlesider for løpskarusellene og andre løp på Romerike
2005 2006 2007 2008

KM for Akershus
For første gang på mange år arrangeres det KM i helmaraton for Akershus FIK. De som skal være med i KM må melde fra om det spesielt, og de må være medlem av lag tilsluttet Akershus Friidrettskrets. Enn så lenge er det ytterst få som er påmeldt i KM-klassene.
Startkontingent 70 kroner, medaljer både i senior og veteranklassene.

Maratonkongene Bjørn og Inge Asbjørm kommer
Bjørn Gjerde løper helmaraton for 300.gang, og akkurat som for 6 år siden har han valgt Jessheim Vintermaraton til å runde en milepel. Den gangen - i 2001 - løp Bjørn sin 200. helmaraton. Den eneste i Norge som har løpt flere maraton enn Bjørn er Inge Asbjørn Haugen, som også kommer til Jessheim, og da løper sin maraton nr 323.

56 nordmenn har løpt mer enn 100 maratonløp

Jan Billy Aas
På helmaraton kommer ellers vinneren av Fredrikstad Maraton og mannen som frekt lå i tet den første timen av årets Oslo Maraton, Jan Billy Aas fra Oppegaard IL. Hardest konkurranse får han kanskje fra Oppegårdløperne Vidar Nilsen og Harald Ringen og ikke minst Jan halland som stadig vekk topper lista på norske maratonløp.

Hjemmeløper favoritt på halvmaraton
På halvmaraton er det flere sterke løpere påmeldt. Arrangørklubbens Kristian Monsen er vel favoritt ut fra de som foreløpig er påmeldt, men også Ole Petter Ringnes fra IL Mogutten må regnes med blant favorittene.

På jentesiden er det foreløpig få påmeldte og vanskelig å peke på favoritter...

166 påmeldte en uke før start
Totalt var det påmeldt 166 løpere sist mandag. se lista her
I fjor fullførte 198 løpere mens det var 214 løpere i 2005 og 198 også i 2004. De siste årene har det vært rundt 70 etteranmeldinger løpsdagen, og dermed tyder mye på at deltagelsen i år blir bedre enn på mange år.