Kondismedlem Sponset innhold

Kjempesuksess for Vealøs Opp

Arrangøren Herkules Friidrett håpet at nyskapningen Vealøs Opp i Skien kunne samle 20-30 deltakere. Men i regnvær, is, snøslaps og så tykk tåke på toppen at det digre tårnet ikke var mulig å se selv på 50 meters avstand, var det hele 50 som tok turen opp. Aller mest imponerte Brita Cecilie Mustad (bildet) og Hans Kristian Lahus i den 4,5 km lange løypa med 350 høydemeter og en stigning opp mot 16 %.
Og+selvsagt+m%E5tte+motbakkegeneralen+selv%2C+Christian+Presteg%E5rd%2C+ta+turen+fra+Oslo+for+%E5+se+hva+dette+l%F8pet+var+for+noe.++-+Dette+var+fantastisk+moro.++En+kjempehonn%F8r+til+arrang%F8ren+som+har+f%E5tt+istand+et+slikt+fremtidsrettet+l%F8p%2C+med+super+l%F8ype+helt+p%E5+linje+med+de+store+motbakkel%F8pene+nedover+i+Europa.++Og+han+vet+hva+han+snakker+om%2C+ildsjelen+for+motbakkel%F8p+i+b%E5de+Kondis+og+det+norske+og+europeiske+friidrettsforbundet%21+Til+neste+%E5r+kommer+l%F8pet+til+%E5+g%E5+mye+tidligere+p%E5+h%F8sten%2C+under+sannsynligvis+bedre+v%E6rforhold.++S%E5+da+b%F8r+deltakelsen+%F8ke+betrakelig+%21
Og selvsagt måtte motbakkegeneralen selv, Christian Prestegård, ta turen fra Oslo for å se hva dette løpet var for noe. - Dette var fantastisk moro. En kjempehonnør til arrangøren som har fått istand et slikt fremtidsrettet løp, med super løype helt på linje med de store motbakkeløpene nedover i Europa. Og han vet hva han snakker om, ildsjelen for motbakkeløp i både Kondis og det norske og europeiske friidrettsforbundet! Til neste år kommer løpet til å gå mye tidligere på høsten, under sannsynligvis bedre værforhold. Så da bør deltakelsen øke betrakelig !
RESULTATLISTE

Vegar's skråblikk på løpet finner du her
Først til topps var Hans Kristian Lahus
Det+ble+klar+seier+til+Lahus.++Mange+var+nok+i+tvil+om+skovalget+f%F8r+start%2C+siden+det+var+isete+og+sn%F8slaps+i+%F8vre+del+av+l%F8ypa.++-+Jeg+brukte+vanlig+l%F8pesko+uten+pigg%2C+og+det+fungerte+helt+fint.++Heldigvis+var+det+ikke+blank+is.++Testet+l%F8ypa+forrige+helg%2C+og+trener+ikke+spesielt+for+motbakkel%F8p.++Men+trener+en+god+del+i+motbakker+som+en+del+av+langrennstreninga.
Det ble klar seier til Lahus. Mange var nok i tvil om skovalget før start, siden det var isete og snøslaps i øvre del av løypa. - Jeg brukte vanlig løpesko uten pigg, og det fungerte helt fint. Heldigvis var det ikke blank is. Testet løypa forrige helg, og trener ikke spesielt for motbakkeløp. Men trener en god del i motbakker som en del av langrennstreninga.
Jann Olav Tjønneland ble nr. 2
Øivind Hylleseth ble nr. 3
Knut Harald Semb
Per-Gunnar Mustad
Marius Therkelsen
Gisle Johnsen
Frode Melby
Hans-Kristian Lundsett
Brita Cecilie Mustand vinner kvinneklassen
Dag Erik Borgeraas
Martin Søtvedt
Frida Thorsås
Steinar Køller
Dette var moro, tenkte nok Kenneth Knudsen !
RESULTATLISTE

Vegar's skråblikk på løpet finner du her