Flott vær og mer rein enn regn preget det 40.Femundløpet som kunne glede seg over det høyeste deltagertallet siden 1996.

Av Romeriksløperne som hadde tatt turen oppover imponerte Marianne Opsahl med totalseier i kvinnenes 10 km. Samboer Tommy Torgersen løp inn til klasseseier og tredjeplass totalt i herrenes halvmaraton


Se også Hedmarksiden

Resultater i konkurranseklassene

Se Ole-Arnes 154 bilder fra Femundløpet

Kondis og Ren-Eng med bra samarbeid
Ellers var det ekstra hyggelig at deltagelsen nådde gamle høyder igjen i jubileumsarrangementet (40.gang). Det var 206 som startet i konkurranseklassene på halvmaraton og 10 km eller trimklassens 5 km (139 i fjor). I tillegg var det 50 deltagere i barneløpet. Vi i Kondis syntes også det var kjekt at arrangøren ved flere anledninger roste Kondis og kondis.no for samarbeidet og dermed bidro til deltagerøkninga.

Ikke regn men rein
Det var enkelte truende skyer i horisonten før start på Femundløpet, men løpsgeneral Bo Berndtsson virket svært overbevisende da han påsto at de skyene ville gli forbi, og at det ikke ville bli regn.
Han fikk rett i det, men derimot fikk han ikke hindret en stor reinflokk med å passere startområdet både en og flere ganger mens arangementet pågikk. Vi løpere syntes selvsagt det var et eksotisk innslag - og også mye bedre enn regn med g.
Reinklassen+startet+f%F8rst%2C+s%E5+var+det+halvmaratonl%F8perne...%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29%0D%0A%0D%0A
Reinklassen startet først, så var det halvmaratonløperne...(foto: Ole Arne Schlytter)
Beroligende bra av Tommy på halvmaraton
Kun 4 km av halvmaratonløypa går på grusveier, resten på stort sett fine stier i åpent Femundsterreng. Tommy Torgersen var litt ekstra spent denne gangen, siden han ikke hadde konkurrert etter Stockholm Maraton for snart en måned siden. Der opplevde han noe som må kalles kjempesprekk i varmen. I tillegg bruker han og samboer Marianne mye energi på det nye huset på Jessheim, og den siste tiden har det vært steinlegging på programmet.

Det var liten grunn til bekymring for Ull/Kisa-løperen. Etter en forsiktig start løp Tommy et jevnt og fint løp, og rett før målgang passerte han Jon Per Nygård og løp inn til tredjeplass totalt og klasseseier i menn 30-39. Med tiden 1.17.31 var han 4 minutter bak Vidarløperen Gjermund Sørstad som vant, og bare 3 minutter bak Ren-Eng's John Henry Strupstad (bronse i fjorårets maraton-NM).

flere Romerikinger på halv...
Brødrene Joakim og Eivind Aardal fra Gjerdrum løp også fint, og ble nr 3 og 5 i Menn 17-29 år med 1.23.01 og 1.27.47. Litt lenger bak fulgte Bjørn Hytjanstorp (10 i Menn 40-49) og Olav Engen (4 i Menn 50-59) på 1.39.40 og 1.38.05.

Seire til Marianne og Ole-Arne på 10 km
Marianne Opsahl sliter med en prolaps i ryggen og får på ingen måte trent så mye hun ønsker. Dermed var også hun spent på hvordan det skulle gå i terrenget ved Femundsenden. Etter løpet var hun like glad og blid som samboer Tommy.

Underveis hadde hun ikke 100% kontroll på hvem som ledet dameklassen, men antok at de to løperne hun passerte etter 6-7 km var fremst, og at hun da var på vei mot totalseier. Litt usikker ble hun da hun litt senere så en dameløper foran seg med kort vei igjen til mål, men det viste seg å være en løper i trimklassens 5 km. Det ble altså totalseier og dermed også klasseseier til Marianne, som løp på 41.14 i relativt lettkupert terreng (ca halvparten på grusvei).

Ole Arne Schlytter, Lørenskog FIL, løp også et fint løp og vant klasse 40-49 år klart med tiden 38.35. Nå venter St.Olav Ultra om fem dager (130 km på 2 dager)... Oddmund Rustad fra IL Driv i Enebakk ble nummer 4 i Menn 40-49 på 43.08.

Aage er alltid med
Aage Rustad fra IL Driv er en av tre løpere som har vært med på hvert eneste Femundløp. Han stilte opp i år igjen i klasse Menn 70år+ på 10 km. Og han fikk velfortjent blomster av løpsgeneral Bo Berndtsson i Ren-Eng og dessuten gratulasjon av Gjermund Eggen under premieutdelinga.
Aage+Rustad+fra+Driv+gratuleres+med+innsatsen+av+skilegenden+Gjermund+Eggen+%28foto%3A+Olav+Engen%29
Aage Rustad fra Driv gratuleres med innsatsen av skilegenden Gjermund Eggen (foto: Olav Engen)
Joakim+Aardal+stilte+i+supertr%F8ye+og+angret+litt+p%E5+det+etter+hvert.+Det+var+mer+sol+enn+skygge%2C+s%E5+han+fikk+det+hett+etter+hvert%2C+men+l%F8p+inn+til+en+flott+6.plass+totalt+%28Foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29
Joakim Aardal stilte i supertrøye og angret litt på det etter hvert. Det var mer sol enn skygge, så han fikk det hett etter hvert, men løp inn til en flott 6.plass totalt (Foto: Ole Arne Schlytter)
Bj%F8rn+Hytjanstorp+fra+R%E5holt+virker+sv%E6rt+konsentrert+ut+fra+start.+Han+liker+seg+best+p%E5+asfalten%2C+og+bedre+ble+det+vel+ikke+av+at+han+gjorde+ei+skikkelig+kollb%F8tte+tidlig+i+terrengl%F8pet+-+selv+om+skadene+begrenset+seg+til+litt+skrubbs%E5r+%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29
Bjørn Hytjanstorp fra Råholt virker svært konsentrert ut fra start. Han liker seg best på asfalten, og bedre ble det vel ikke av at han gjorde ei skikkelig kollbøtte tidlig i terrengløpet - selv om skadene begrenset seg til litt skrubbsår (foto: Ole Arne Schlytter)
Marianne+Opsahl+p%E5+vei+inn+til+seier+p%E5+10+km+%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29
Marianne Opsahl på vei inn til seier på 10 km (foto: Ole Arne Schlytter)
Tommy+Torgersen+sikret+seg+tredjeplass+totalt+like+f%F8r+m%E5l%2C+og+var+godt+forn%F8yd+med+l%F8pet+%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29
Tommy Torgersen sikret seg tredjeplass totalt like før mål, og var godt fornøyd med løpet (foto: Ole Arne Schlytter)
Eivind+Aardal+studerer+ved+NTNU%2C+og+n%E5+m%F8ttes+br%F8dere+Aardal+til+kappestrid+midtveis+mellom+Trondheim+og+Gjerdrum%2C+en+strid+storebror+Joakim+gikk+seirende+ut+av.+Eivind+driver+stort+sett+bare+med+orientering%2C+og+kunne+sikkert+tenkt+seg+et+mye+t%F8ffere+terreng+enn+det+fine+Femundsterrenget+%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29.
Eivind Aardal studerer ved NTNU, og nå møttes brødere Aardal til kappestrid midtveis mellom Trondheim og Gjerdrum, en strid storebror Joakim gikk seirende ut av. Eivind driver stort sett bare med orientering, og kunne sikkert tenkt seg et mye tøffere terreng enn det fine Femundsterrenget (foto: Ole Arne Schlytter).
Romeriksredakt%F8ren+p%E5+vei+inn+til+m%E5l+p%E5+den+siste+skikkelige+gjennomkj%F8ringa+f%F8r+St+Olav+Ultra+venter+fem+dager+senere+%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29.
Romeriksredaktøren på vei inn til mål på den siste skikkelige gjennomkjøringa før St Olav Ultra venter fem dager senere (foto: Ole Arne Schlytter).
Bj%F8rn+Hytjanstorp+klarte+seg+med+det+ene+svalestupet+i+begynnelsen+av+l%F8pet%2C+og+bortsett+fra+en+tur+bak+ei+busk+foregikk+resten+i+oppreist+%28l%F8pende%29+stilling+%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29.
Bjørn Hytjanstorp klarte seg med det ene svalestupet i begynnelsen av løpet, og bortsett fra en tur bak ei busk foregikk resten i oppreist (løpende) stilling (foto: Ole Arne Schlytter).
Ole+Arne+Schlytter+har+f%E5tt+sin+premie+for+seier+i+klasse+40-49+%E5r+p%E5+10-kilometeren+%28foto%3A+OLav+Engen%29
Ole Arne Schlytter har fått sin premie for seier i klasse 40-49 år på 10-kilometeren (foto: OLav Engen)
Trio+UllKisa+p%E5+tur...
Trio UllKisa på tur...
Kondis+var+selvsagt+synlig+p%E5+plass.+Hedmarksredakt%F8r+Bakken%2C+Ultrautvalgesmedlem+Hytjanstorp%2C+og+Romeriksredakt%F8r%2B%2B+Engen+%28foto%3A+Ole+Arne+Schlytter%29.
Kondis var selvsagt synlig på plass. Hedmarksredaktør Bakken, Ultrautvalgesmedlem Hytjanstorp, og Romeriksredaktør++ Engen (foto: Ole Arne Schlytter).
Tre+kjente+profiler.+Ren-Eng%5C%27s+Bo+Berndtsson%2C+skikongen+Gjermund+Eggen+%28bl.a.+3+gull+i+VM+1966%29+og+Jo+Eggen+som+bl.a.+har+NM-gull+p%E5+ski+%28foto%3A+Olav+Engen%29.
Tre kjente profiler. Ren-Eng\'s Bo Berndtsson, skikongen Gjermund Eggen (bl.a. 3 gull i VM 1966) og Jo Eggen som bl.a. har NM-gull på ski (foto: Olav Engen).