Skåla 1848 meter rett opp en knallsuksess med over 700 deltakere!

Været var det eneste som ikke fulgte opp knallsuksessen for Skåla 1848 meter opp i sin andre utgave. Selv med tåke og pjuskregn storkoste over 700 deltakere seg i Skåla Opp.

Det var bakkespesialister vant Skåla 1848 meter rett opp. Hans Martin Gjedrem (bildet) vant på ny løyperekord. Det ble det også på Anne Marie Heienberg, som vant kvinneklassen. Gjedrem har tidligere vunnet Geiranger halvmaraton og Anne Marie Heienberg Stoltzekleiven opp.
Det suksessfulle andre året!
Man snakker ofte om det vanskelige andre året når man skal følge opp en suksess. Værgudene gjorde sitt til at det kunne ha blitt et vanskelig år.

Fra strålende sol i fjor til tåke og regn i år
Men selv de største optimistene hadde nok ikke regnet med over 700 deltakere det andre året.
Mange av deltakerne valgte å gjøre dette til en helgeopplevelse ved å ta inn på hotell Alexandra på fredagen og bruke det som base fram til søndagen.Og litt av en opplevelse ble det. En hærlig opptur til Skålatårnet og nedtur til en varm dusj og litt hvile
.
Deretter en premieutdeling som var raus med premiene til både de raskeste og de som ble trukket ut. En laaang og innholsrik lørdag ble så avsluttet med samvær over grillmaten.
 
Arrangementet
Med unntak av noe kluss med tidene når det var på det mest hektiske (noe arrangøren beklaget sterkt under premieutdelingen) fungerte arrangementet veldig bra. Påmeldingen gikk greit, de som slurvet med nisten fikk i hvert fall med seg næringen med nøtter og tørket frukt og sjokoladebar. Ingen problemer med å finne løypa i tåka.

Fin medalje og alle resultater ute på nett når man var nede igjen i Loen. Mange premier til vinnerne og de nestbeste, flotte løyperekordpermier og bestkvinne- og bestemannspremier. Den sosiale rammen var bra med grilling lørdag kveld og opp og ned fra fjellet skapte deltakerne seg imellom en veldig god stemning!
 
Hvorfor slite seg slik ut?
Du blir sliten, du blir dyktig sliten, du blir kjempesliten av dette løpet! Allikevel gjorde over 700 det.
Hvorfor? Selvfølgelig er naturen praktfull, men man trenger jo ikke betale startkontingent for å gå opp til Skålatårnet. Vi tror det har noe med at mennesket rett og slett er et sosialt vesen. Vi liker å gjøre ting i lag. Dessuten er det noe med oss her i Norge at vi skal opp på toppen og som sjefen for det svenske turistforeningen sa da han ble spurt om forskjellen på norske og svenske folk som går i fjellet:
- De norske fjellgåerne teller kilometerne.

Vi skal gjerne prestere noe også, ha vært på så og så mange topper, gått så å så langt, å nå : løpt så å så fort opp så å så høyt! Å erobre topper kan være noe som ligger grunnleggende i mennesket, men i Norge er det svært mange som gjør noe med det! Derfor tror vi også at motbakkeløp vil appelere til flere og flere de nærmeste årene. Enten du løper på tid eller går uten klokke.
 
Kondisjonseventyrene i vinden også i media
Igjen er de kondisjonerte eventyr i vinden også i riksmediene. Tidligere i sommer har vi kunnet bivåne Eurpas tøffeste Ironman HP Norseman Xtreme Triathlon på TV. Årets braksuksess i Stryn med Skåla 1848 meter rett opp ble vist på Sportsrevyen og har siden gått 4 ganger til på TV, foruten lokale innslag.
Mediene har fått teften av at noe er på gang.

Å det var det! 30. august er det prøveløp for Fanaråken duathlon
 
Bildereportasje
Det er illusjon å tru at du kan skildra arrangementet ”Skåla 1848m rett opp” utan å delta sjølv. Skrev Christian Prestegård i fjorårets reportasje, på kondis.no og det stemmer selvfølgelig.
Men vi innviterer allikevel deltakerne i år og potensielle deltakere neste år på en tur opp til Skålatårnet.
 
Her begynner billedreportasjen.
 
De 10 beste menn uansett klasse:
1.Hans Martin Gjedrem Trønder-Øst FIK  1.17.46 (Ny løyperekord)
2.Erling Chriatiansen Heming           1.19.13 
3.Bernt Bjørnsgaard                    1.19.18
4.Ola Hovdenakk       Skåla IL         1.19.21
5.Bjarne Nes          Sogndal IL       1.21.41
6.Roger Aa Djupvik    Hyel IL          1.22.33
7.Roger Lillestøl     Hornindal IL     1.22.55
8.Knut Aalien         Ringerike FIK    1.24.42
9.Terje Hole          Åndalsnes IF     1.26.02
10.Kristen Aaby       Vidar            1.26.23
 
De 10 beste kvinner uansett klasse:
1.Anne Marie Heienberg  BFG Fana       1.38.12 (Ny løyperekord)
2.Helene Melbø          Gausdal FIK    1.41.20
3.Anneli Tafjord        Valldal IL     1.41.45 
4.Bente Aarflot         Ullensaker ski 1.43.50
5.Norunn Stavø                         1.44.30
6.Bodil Ryste           Strindheim     1.47.36 (pers 5 min)
7.Berit Mjanger         Fanal IL       1.49.03
8.Liv Astrid Losnegaard                1.53.41
9.Vigdis Sætren Bøe     Markane IL     1.55.15
10.Grethe Indredavik    Fana           1.56.06  

 Alle resultater