Kondismedlem Sponset innhold
Stian_Remseth_Andresen_miniatyr2_F6C6754_640[1]

Tenåring tok tredjeplassen

Stian Remseth Andresen har kanskje ikke så mange hørt om. 18-åringen fra Nittedal forteller om sin Skimaraton. Det samme gjør også Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Inger Hegstad Krüger, Andreas Ree, Christoffer Callesen, Ellen Sandbakken og Anders Fiskvik.
Stian_Remseth_Andresen_spurtpris_F6C6754_640[1]
Birken-seier: Stian Remseth Andresen vant klasse 16-17 år i Birken i 2008 på sterke 2.43. I helga ble det 3. plass i Holmenkollen Skimaraton og kr 5000 i spurtpremie underveis. Foto: Per Inge Østmoen

Stian Remseth Andresen snakket med kondis.no etter rennet:

kondis.no:  Hvor godt fornøyd er du med løpet i forhold til hva du forventet?

 

Stian: -Mye bedre enn jeg hadde forventet


- Hva var målsettingen? Hvilken plassering trodde du på?

-Jeg hadde egentlig ikke noe mål


- Hvor høyt rangerer du dette rennet?

-Det er nok det beste jeg har gjort!


- Hvordan gikk det underveis? 

-Synes det gikk jevnt bra hele veien

- Hva ser du på som din beste prestasjon i skisporet tidligere?

-Birkebeinerrennet for 2 år siden med klasseseier og nummer 55 sammenlagt

 

- Hvordan opplevde du løypene?

-Veldig fine, passet meg bra med mye oppover

 

- Og arrangementet?

-Veldig bra

 

- Hva er det neste på programmet?

-Trysil skimaraton neste helg


- Og deretter?

-Birkebeinerrennet er det eneste som er planlagt


- Hva gjør du på sommeren?
-Løper, rulleski og litt sykling

 

- Deltar du i løp?

-Nei

 

kondis.no ønsker deg en fortsatt god sesong!

 

stian_remseth_andresen_F6C5615_600[1]
Liker best turrenn: Stian Remseth Andresen deltar heller i turrenn enn i ordinære langrennskonkurranser. Foto: Per Inge Østmoen
Betty_Ann_Bjerkreim_Nilsen_nr3_2D5J3894
Nr. 3: Betty Ann Bjerkreim Nilsen har gullmedaljer fra junior-VM både i orientering og langrenn. I Skimaraton ble det tredjeplass for 23-åringen.

Lange turrenn er fin kondisjonstrening

Betty Ann Bjerkreim Nilsen sier til kondis.no:

-Godt fornøyd med dagens løp. Gode ski, nydelig vær og føre. Artig å gå turenn. Det har det blitt lite av tidligere. Jeg kommer helt sikkert til å stille i flere i fremtiden. Lange løp gir mye god kondisjonstrening som jeg kan ta med meg når o-sesongen starter om noen måneder .

-
kondis.no:  Blir det Birken i år?

-Birken er i utgangspunktet ikke planlagt, men skal tenke litt på det. Uansett er planen å en gang gå birken også.

 

Inger_Hegstad_Kruger_45-49_2D5J4035
Vinner klasse 45-49 år: Inger Hegstad Krüger ble nr. 5 totalt og like etter tre jenter som hun kunne vært mora til.

Inger Hegstad Krüger sier til kondis.no

 

-Jeg har aldri gått HK Skimaraton før bortsett fra for tre år siden da den gikk fra Gåsbu. Flotte forhold og fin og hard(!) trasé. Det var tungt å gå på de kalde jordene til å begynne med, men jeg kviknet til da jeg kom litt opp i bakkene hvor det var varmere og skiene gled litt bedre. Dessuten trives jeg bedre i diagonalgang enn i staking!

Etter Kikut begynte det å gå tungt. Har vært litt småsyk etter Marcialonga og merket nok dette etterhvert. Men tiden ble bra, den. Birken neste store mål. Da skal jeg ha mer overskudd!

 

 

Kristian_Horntvedt_Christoffer_Callesen_2D5J3209
Nr. 6: Christoffer Callesen ligger en km før mål rett bak Kristian Horntvedt. I mål var han 43 sekunder foran.

Christoffer Callesen sier til kondis.no

Jeg er helt greit fornøyd med løpet i dag. Var sprek på flatene, men litt svakere i bakkene.  Det lover godt for Vasaloppet, som er sesongens store mål. Løypene var fantastiske! Kaldt ved start. Men da solen kom, ble det en flott tur. Avslutningen var veldig morsom, og samtidig utrolig utfordrende.

 

Anders Fiskvik_2D5J3221
Nr. 8: Fiske fikk ikke helt fart på fiskebeinløpinga i motbakkene på slutten av rennet.

Anders Fiskvik sier til kondis.no:

 

-Er fornøyd med egen innsats. Følte meg fin hele veien og hang greit med i gruppa som kjempa om 3. plassen. Helt fram til vi kom inn i fiskebeinløpinga mot slutten, da hadde jeg rett og slett ikke fart nok i beina til å bli med. Litt skuffende det på slutten, men alt i alt er jeg fornøyd.

 

 Skia var bortimot perfekte for min del med både godt feste og god gli. Løypa er fin og kupert med mye variasjon, og føreforholdene var jo perfekt hele veien i det været som var. Litt kaldt i starten, men når en kjem fra Tynset så er en vant til det.

 

Arrangementet ellers synes jeg fungerte meget bra. Logistikken fungerte bra både ved start, underveis og i målområdet, hvor det var påskevær og god stemning med grilling, utepils etc.

 

Andreas_Ree_2_2D5J3237
Nr. 10: Andreas Ree en km før mål.

Andreas Ree sier til kondis.no


-Det var helt utrolige forhold og en nydelig trasé i dag. Jeg er fornøyd med egen innsats. Vi var en gruppe på omtrent ti mann som gikk sammen store deler av veien. Østensen, Eliassen, Horntvedt og Remseth Andersen gikk i fra opp de første bakkene.

Gruppen min tok igjen Horntvedt og Remseth like før Kikut. Der i fra lå vi samlet frem til siste motbakken. Den siste motbakken var tung og den skilte en del. Vi hadde valgt litt forskjellig smøring, så noen hadde spikerfeste, mens andre, der i blant meg, hadde ikke feste i det hele tatt. Jeg måtte stake og løpe fiskebein. Vi holdt bra fart hele veien, noen mer kjøresterke enn andre. Jeg synes det var meget høy fart i bakkene, mens det gikk litt roligere i stakepartiene.

Personlig synes jeg ikke det går an å få til et mer perfekt skirenn. Kjempeforhold, nydelig vær og et sterkt startfelt. Jeg har til og med blitt solbrent!

Ellen_Sandbakken_2D5J4195
Trappet ned: Ellen Sandbakken satser ikke på samme måte som før, men det holdt til en 8. plass.

Ellen Sandbakken  sier til kondis.no:

 

-Jeg har aldri gått hele traséen tidligere, så det var en fin tur. Med tanke på tiden og resultatet er jeg ikke særlig fornøyd. Det ble en tyngre tur enn jeg hadde håpet på! Men med strålende sol og så flotte løyper som det var i dag, er det bare å smile likevel .