Veldig tidlig en lørdags morgen
   
 
07:56: Frokosten er ferdigspist, kroppen går på autopilot, sekken er pakka og her står vi foran Alexandra hotell klar for en liten rusletur i morratåka.....
Myk start med bil
   
 
07.56: De fleste starter mjukt med en liten biltur bort til start en drøy kilometer inn fra Loen sentrum.

 
Påmelding
   
 
08.11: Vi er slettes ikke de første som kommer til startområdet. Mange har allerede vært ute å gått siden 07.30. Fortsatt ser vi ikke mye av Skåla, men opphold og god temperatur er det. Ved start får alle utdelt en flaske Olden kildevann, en "sjokoladebar" med mye næring, en stor eske med nøtter og tørket frukt. Alt dette skal vise seg å være kjærkomment underveis.
 
Veiing av sekk
   
 
08.18: Alle må ha sekk som veier minst 2,5 kg. Her er det Inge Asbjørn Haugen som får beviset på at sekken er tung nok. Dette med vekten er ganske nødvendig. Det kan være ganske kaldt på toppen og alle trenger noe tørt å skifte til. Litt mat og drikke kan også være lurt å få med seg.
 
Igang!
   
 
08.23: Endelig er vi igang med Skåla 1848 meter rett opp Vi har gått i 3 minutter og det har andre også. Folk er godt kledd og bæringen jevnt fordelt.
 
Familien Urtergård
   
 
08:30 Ifjor løp Geir Haugen Skåla 1848 meter rett opp på tid og brukte 1.51.00. et holdt til en plass midt i klassen. I år hadde han med seg unga sine og stilte i mosjonsklassen. Ragnhild Urtergård Haugen og Knut Helge Urtergård Haugen. Som vi ser av bakgrunnen begynner tåka å lette litt.
 
Klesskifte
   
 
08.39: Mange kledde seg for godt. Og allerede i de første bakkene ble det stopp for avkledning. Temperaturen var perfekt for gåtur, shorts og T-skjorte holdt lenge.
 
Utsikt mot Loen
   
 
08.38: Først gikk løypa nesten flatt opp til den første grinda. Deretter fikk man noen gode bakker på brei kjerrevei. Så fulgte et flatt parti hvor det må ha gått hurtig unna i konkurranseklassen. Men her i mosjonsklassen hadde man tid til å nyte det behagelige flate underlaget. Tok man seg tid var det også en fin utsikt mot Loen.
 
Oppover med knebeskyttere
   
 
08.42 Når det var slutt på det flate partiet bar det oppover i snirklede partier som krevde høye kneløft. Noen trengte beskyttelse for knærne.
 
Det letter
   
 
08.48 Vi har her gått en halv time og det beynner å lettte og det er en riktig god frisk morgen hvor utsikten stadig bedrer seg til flotte landskap.
 
Du fortsetter oppturen Skåla 1848 meter rett opp:
her
 
Flere bilder fra Skåla 1848 meter rett opp:
 
Opptur 3
De første i mål
De neste i mål