Kondismedlem Sponset innhold
Ultra_2011_250

100 km på én dag i St Olav Ultra

St Olav Ultra går fra å være to etapper på 64 km til å bli én etappe på 100 km. Ultraløpet vil gå på dag 4 av St Olavsloppet og følge samme trasé.

De siste fire åra har ultraløperne løpt de to relativt korte midtetappene i St Olavsloppet. Dermed har de vært ferdig én dag før stafettløperne. Nå vil de gå - eller forhåpentligvis løpe - i mål sammen med stafettløperne og ha muligheten til å få med seg festlighetene i etterkant.

Siden siste dagsverk i St Olavsloppet er ca. 111 km, vil den kontrollmålte 100 kilometeren starte i nærheten av Undersåker. Når løypa snus - og St Olavsloppet feirer 25-årsjubileum i 2012 - vil siste etappe gå fra Levanger til Trondheim. Da må løypa plusses på med ca. 5 km for at den skal bli akkurat 100 km.

Begge disse to langetappene ble brukt de to første årene St Olav Ultra ble arrangert. I 2005 bestod ultratraseen av 65 km fra Sandvika til Levanger på fredag og 95 km fra Levanger til Trondheim på lørdag. Året etter var det mest krevende i St Olav Ultras historie da det ble løpt 63 km fra Sandvika til Åre på fredag og videre de 111 kilometerne til Östersund på lørdag.

Det er fra før bare én 100 km i Norge - Bergen Ultra som til neste år vil gå 9. april - og det bør absolutt være rom for én til. Siden hele traseen vil gå i Sverige, vil ganske sikkert et bra antall svensker også gyve laus på utfordringen. For de norske vil arrangøren tilrettelegge med transport fra Værnes.

Mer om St Olav Ultra på St Olavsloppets heimeside

Kondis.no-reportasje fra St Olav Ultra 2010


Marit Berg Bjerknes og Knut Kronstad var to av 11 som fullførte St Olav Ultra i år. Nå blir det spennende å se hvor mange som tar den nye utfordringen som er akkurat 100 km lang.