Kondismedlem Sponset innhold
Andreas_Høye_D30_9670_Ingress

Orienteringseliten til NYC marathon

Hvem er best på halvmaraton av Andreas Høye (bilde) og Anders Nordberg ? Svaret får du her...........

Det begynte å haste for Slevik IL da de ønsket å stille med en del løpere i årets New York City Marathon. Fristen for å kvalifisere seg går ut 31.01.2010. Løsningen ble å arrangere en halvmaraton for klubbens elite løpere, samtidig som andre også kunne være med. Fra Kiwi på Slevik ble det kontrollmålt 1,5 km utover på gangveien. Denne avstanden tur/retur, på 3 km, ble løpt 7 ganger. Kravet på 1:23:00 ble en ren formalitet for løpere på dette nivået. Planen var å løpe på gangveien, men etter de siste dagenes mildvær var denne full av is og veibanen ble derfor benyttet. Løpet gikk på våt asfalt med en del vind.

Det er begrenset med løpere som stiller opp på en slik halvmaraton på denne tiden av året på en tirsdag kveld klokken 18:00. Med 9 løpere på startstreken, var nok det som forventet.

På forhånd var det annonsert duell mellom orienteringsløper og siste års norgesmester på maraton, Andreas Høye, og sølvvinner i orienterings VM Anders Nordberg. Begge fulgte hverandre de fem første rundene, før Andreas Høye greide å dra i fra på de to siste.

Andreas Høye kunne fortelle at han kommer til å satse en del på maraton fremover, og at målet er å kvalifisere seg til OL i 2016.

Anders Tiltnes i Slevik IL sier at det foreløpig ligger an til en stor tropp til NYC Marathon og at følgende løpere har meldt sin interesse, Sindre Østhagen, Andreas Høye, Isak Bergman, Kjell Arild Karlsen, Audun Bjerkreim Nilsen, Anders Tiltnes, Jostein Andersen, Christian Riddervold Kahrs, Eirik Watterdal, Ola Marius Pedersen, Christian Bøen og Anders Skarholt. Av disse 12 er allerede 10 direkte kvalifisert, i tillegg vurderer Anders Nordberg å stille.

Anders Tiltnes sier videre at den neste sportslige satsingen for Slevik IL er Holmenkollstafetten. Hovedmålsettingen der er å forsvare plassen i eliteklassen, og på sikt håper de å kunne ta opp kampen med SK Vidar og IL Tyrving.

De tre Beste:
1. Andreas Høye                          1:14:08
2. Anders Nordberg                    1:14:29
3. Christian Riddervold Kahrs  1:16:19

Resultater

Forhåndsomtale på kondis.no

Slevik IL hjemmeside

Orientering.no

Opn.no

Fredrikstad Blad

Starten har gått og vi ser fra venstre, starter og autorisert tidtaker Unni Strand Karlsen, Christian Kahrs, Ola Marius Pedersen, Kjell Arild Karlsen, Sindre Østhagen, Stig Juliussen, Andreas Høye, Trond Bukholm (bak), Anders Tiltnes (bak) og Anders Nordberg. (Foto: Rolf Bøhn)

 Tetgruppa etter noen kilometer, Anders Nordberg, Andreas Høye og Christian Kahrs. (Foto: Rolf Bøhn)

 Anders Tiltnes. (Foto: Rolf Bøhn)

Sindre Østhagen. (Foto: Rolf Bøhn)

Anders Nordberg og Andreas Høye som fortsatt har følge.  (Foto: Rolf Bøhn)

Kjell Arild Karlsen. (Foto: Rolf Bøhn)

Trond Bukholm og Stig Juliussen fra Halden IL, var de eneste som ikke var fra Slevik IL. De tok begge dette som en fin treningstur. (Foto: Rolf Bøhn)

 Anders Tiltnes. (Foto: Rolf Bøhn)

 Den raskeste og nest raskeste i dag ble Andreas Høye og Anders Nordberg. (Foto: Rolf Bøhn)

 Vinneren Andreas Høye får overrakt første premien fra arrangør Tom Arild Karlsen. (Foto: Rolf Bøhn)

 Stig Juliussen viser plakaten som var slått opp på nærbuttikken i Slevik. Denne viser duellene som skulle utkjempes.  (Foto: Rolf Bøhn)