Kondismedlem Sponset innhold
anne_margrethe_hausken_ingress

7 ganger Hausken i Blodslitet?

Anne Margrethe Hausken Nordberg står med 6 seire på rad i langdistanse o-løpet Blodslitet. i år er NM ultralangdistanse lagt til Blodslitet og Nordberg er favoritt.

 

- Jeg er fornøyd med den statistikken, smiler Karmøy-damen to små dager før hun skal ut og forvare den gode statistikken.

Siden Blodslitet i fjor, da hun innkasserte sin sjette seier på rad i det tradisjonsrike langdistanseløpet i Fredrikstad, har Anne Margrethe og ektemannen Anders Nordberg, fått sin førstefødte.

I midten av juni kom lille Tarjei til verden, dermed kan en kjapt regne ut at fjorårets Hausken-seier på Kråkerøy var et løp hvor Anne Margrethe var godt inne i andre måned av graviditeten.

Når begge foreldrene på lørdag skal ut i Fredrikstadskogene for å forsvare sine seire fra fjorårets Blodslit, sitter Tarjei ringside i barnevogn.

- Jeg tror formen er minst like bra som da jeg vant i fjor. Og jeg er, slik jeg selv ser det, en av dem som har mulighet til å vinne. Men jeg tar ingenting for gitt og vet at jeg må jobbe hardt, sier Anne Margrethe.

Hun gjorde comeback i konkurransesammenheng to måneder etter fødselen, under KM-stafett. Siden den tid har det blitt ytterligere to stafetter, i form av NM-stafett og 25-manna.

Korte stafettetapper er noe annet enn 2 timer løping i Østfoldterreng, og med innlagt NM-ultralang i lørdagens konkurranse, må både konkurransetid og konkurrenter kunne karakteriseres som fullverdige.

- Jeg har konkurrert lite etter at jeg kom tilbake. Men det tror jeg ikke spiller noen rolle. Formen skal være ganske bra. Men jeg vet at startfeltet på lørdag er sterkt, med VM-løpere fra mange nasjoner, så det blir tøff motstand.

Har du løpt 2 timer i konkurransefart siden Blodslitet i fjor?
- Nei, jeg har knapt nok hatt noen treningsøkter hvor jeg har løpt 2 timer, svarer Anne Margrethe, før hun fortsetter.

- Men jeg har løpt så mye gjennom mange år at jeg vet jeg klarer å presse kroppen hardt i ett løp. Utfordringen er restitusjonstiden, men på denne tiden av året er ikke det så farlig. I hodet mitt er det mulig for meg å løpe bra på Blodslitet, men jeg kan ikke love noe.

Med seks seire på rad i Blodslitet skulle en gjerne tro at veteranen har ryddet plass i leiligheten på Kringsjå til en ny førstepremie i Blodslitet, med tilhørende NM-gull.

Anne Margrethe prater imidlertid helst i prestasjoner, og tar ingenting for gitt foran de drøyt 15 kilometerne som venter i Fredrikstadskogene lørdag formiddag.

- Jeg liker ikke å utbasunere resultatmål før konkurranser, og velger å ikke gjøre det nå heller. Men jeg håper og tror at jeg har både hode og bein til å være med i toppen, avslutter damen som har vært uslåelig under Blodslitet de siste seks årene.

Det er andre gang NM-ultralang er innlagt i Blodslitet i Fredrikstad, første gang var i 2001.


Blodslitet følger du live: her

Hjemmesiden til arrangementet finner du: her

Kilde: PM Norsk orientering