Tidligere i sommer gikk det enda fortere med den 55 år gamle svensken. Da løp han 10 000 m i veteran-SM på 33.53. Og enda mener han at han har mer å gå på.

- Jeg er innbilsk og tror at jeg kan springe atskillig fortere om jeg tar av et par kilo flesk, sier han i et intervju med friidrott.se

Tore Axelsson er Kondis-medlem og bor i Torsby ikke langt fra norskegrensa. Dermed er ikke vegen så lang om han vil konkurrere i Norge. I Hytteplanmila vant han 55-59-årsklassen med nesten 3 minutters margin til tre år eldre Svein Ole Braaten.

I intervjuet hos friidrott.se blir tilknytningen til Norge nærmere omtalt. Vi siterer han på svensk siden ikke alt er like lett å oversette til norsk:

– Kolla Kvalheim på 80-talet. Johan Kaggestad har snappat upp ett å annat. De lyckas bättre på halva befolkningen än vår, inte bara i skidor, utan även i löpning och cykel. Och jag läser gärna norska löpartidningen Kondis. Runners World är mycket tights, Kondis mer lervälling.

Tore Axelssons satte også i sommer svensk aldersrekord på 3000 m da han løp på 9.35,68 på Bislett.

- Min kone er også fra Norge, fra Flisa, og sønnen har fått seg hustru fra Tufsingdalen, hvor det er fint å trene i fjellterrenget. Så det er noen tilknytningspunkt til Norge, forteller Tore til Kondis.

Som så mange andre gode veteranløpere hadde Tore Axelsson en god junior- og seniorkarriere før han tok en pause fra løpinga. I 20 år konsentrerte han seg om familie, fluefiske og jakt - før han som 51-åring tok opp løpinga igjen.

Etter det har det gått stadig framover, og forhåpentligvis ser vi mer til den sterke svensken også i norske løp framover.

To artikler om Tore Axelsson hos friidrott.se: 

En länk mellan 1984 og 2012

- Tror att jag kan springa åtskilligt fortare - om jag kapar ett par kilo fläsk!


Tore Axelsson holder atskillig yngre løpere bak seg i Hytteplanmila. 55-åringen vant klassen på 34.47. (Foto: Kjell Vigestad)