Kondismedlem Sponset innhold
_DSC0543

Slethaug til topps i Bergsdalen

Det ble en flott prestisjeseier for Sverre Morten Slethaug BFG Bergen over Bulken IL sin Kristen Skjeldal i motbakkeløpet Bergsdalen-Opp på 4 km.

Dalebygden var samlet til fest denne lørdagen for alle, enten du skulle delta på mosjonsløp opp til Bergsdalen eller bare ville få med deg stemningen rundt marknaden. Og fest ble det. Tidligere Halvsju programleder i NRK med Bjarte Ytre Arne som selv er fra Dale gjorde en fin jobb som speaker. Publikum møtte opp med enda flere folk enn ifjor. Det var også mange flere som deltok i selve løpet opp til Bergsdalen, enten på rulleski, sykkel eller motbakkeløp.

På bildet (klikk for stor utgave) er Sverre M. Slethaug som kan juble for sin seier opp til Bergsdalen. Han blir intervjuet av Bjarte Ytre Arne fra torget i sentrum av Dale under premieseremonien.

Daledagene som er fra torsdagen 6. til 8. juni inneholder alt fra konserter med You"ll never walk alone-fra Anfield til  Perlefiskarane, fremført i Dale kirke. Utescener med allslags fremføringer, Dale fabrikkker med "Dalekunst" og Bergsdalen-Opp på ski, sykkel og motbakkeløp. 

Med start i Dale sentrum for Bergsdalen-Opp og 4 km til toppen med jevn 10 prosent stigning hele veien. Et herlig oppgjør mellom Sverre M. Slethaug fra BFG Bergen og tidligere Olympisk mester med Bulken IL skiløperen Kristen Skjeldal. Men Sverre ville ta skalpen på Kristen i dette fine motbakkeløpet og kommer inn 13 sekunder foran på tiden 17.35 og Kristen inn til 2. plassen med tiden 17.48. Tredjeplassen går til ungutten Hans-Inge Klette (G 16-17 år) fra Viljar på tiden 17.56. På fjerdeplass er det Brage Ringheim Dybdahl fra Voss IL (G 18-19 år) på tiden 18.27
Femteplassen tar Sondre Øvre-Helland (G 18-19 år)  fra TIF Viking seg av på 18.45

I kvinneklassen i løping opp til toppen av Bergsdalen var det Vossevangen CK med Silje Hjort Rafaelsen som vant på meget sterke 19.18. Hun slo flere gode herreløpere i motbakke og ville nok ha gjort det sterkt blant topp kvinnedeltakelse også. Andreplassen er det Hilde Fenne fra Voss som tar på gode 19.56. Tredjeplassen går til unge Ingebjørg Arneberg Stueland (J 12-15 år) fra Voss IL/Vossalangrenn, tid 23.15 .  På fjerdeplassen er det tidligere verdensmester i skiskyting med Gro Marit Istad Kristiansen, tid 23.36

Totalt 46 bilder lagt ut. 

Alle resultater kan sees her: http://www.daleil.org/?PageID=223&ItemID=459

Tekst og foto: Jørgen PettersenLandslagsløperen Sverre Morten Slethaug passerer målstreken oppe ved Storefossen etter 4 km fra starten i Dale sentrum. Det gikk lett for denne sterke ultraløperen idag, lette bein og som vi ser er teknikken i orden helt til mål. Tid, 17.35.


Kristen Skjeldal puster ut noen sekunder og  går deretter bort til Sverre for å gratulere. En fin 2. plass på tiden 17.48 sier at formen er så absolutt tilstede.
Like bak ser vi unge Hans-Inge Klette som kommer inn til flotte 17.56 gutter 16-17 år. Han tar 3. plassen totalt i herreklassen for motbakkeløp.


Brage R. Dybdahl fra Voss IL blir best i menn 18-19 år,  4. plassen i herreklassen totalt med tiden 18.27


Sondre Øvre-Helland fra TIF Viking, 5. plassen og tiden 18.45


En superspurt på Geir S. Skaten fra Os sikrer han en 6. plass på tiden 19.05. Ved siden av er det Helge Simmenes på 19.07 og 7. plass.


Øyvind Loftås kan smile etter å ha tatt igjen beste kvinne like før mål, tid på Øyvind blir 19.16 og 8. plassen. Silje Hjort Rafaelsen løper et svært bra motbakkeløp, vinner kvinneklassen på 19.18. Silje representerer Vossevangen CK. Like bak er det Kjetil Dyrvik med tiden 19.20


Hilde Fenne, det også et meget godt løp i kvinneklassen på 19.56. soleklar 2. plass på Vossejenten.


Ståle Pegorer Vange liker best nedoverbakke, deretter flate løp. Klarer seg likevel bra i motbakke på tiden 19.55 og tar igjen Hilde Fenne rett før målstreken.


Jan Roar Solberg, fra Osterøy med et fint løp på 20.13


Geir Føleide fra Wristcounter, godt tid på han opp Bergsdalen med 20.18


Ove Bernes fra Mjøsdalen IL pleier å vinne sin årsklasse i motbakkeløp. Han gjør det denne gangen også.
Tiden blir på 20.55. Ungutten ved siden av er Jakob Rongve Bryn i gutter 12-15 år som han vinner på tiden 20.57


Total kollaps for Odin Linga like før mål. Daniel Dukstad tar opp kampen siste meterene til mål sammens med Sindre Roe bakerst på bildet.


Det gjør nok vondt for Odin Linga når det gjenstår 50 meter, unge Daniel kjemper mot eldre gutter og Sindre vil vinne over de to andre. Herlig spurtoppgjør. Vi føler også med Odin som må tåle mye melkesyre hvis vi skal bedømme ut fra ansiktet.


Mange gode motbakkeløp på veteranen fra Mjøsdalen IL, Øystein Øvsthus. Tiden blir 22.05 og vinner av menn 55-59. Øystein har også levert mange fine løp tidligere i karrieren på 1500 meter på bane.


Beste rulleskiløper er Einar Trefall, og meget gode tiden 18.27. Kommer fra Eksingedalen IL - Vossalangrenn.


Med egen heiagjeng er det litt tøft for Magnus Trefall til høyre å kjenne på litt oppmerksomhet før start.


Flott oppvarmingsgymnastikk fra scenen før løpet.


Bjarte Ytre Arne, fra Dale var et fint innslag som speaker. Han har ikke glemt gamle kunstner som programleder fra tiden hans i Halvsju hvor undertegnede satt benket fast til TV.


Smekkfullt på marknaden i Dale sentrum. Daledagene er fra 6-8 juni og på lørdagskvelden var det musikerne "Gruppesax" som sto for underholdningen.


Marknaden i Dale har et stort utvalg av salgsboder og varer. Inger Lise Engen kan friste med mange gode ord og ettertanke skrevet på forskjellige treverk.


Snop gjør alltid susen, hører med på etthvert  marked.


God stemning før start. Dale gjør seg klar, reporter også. Slitet opp Bergsdalen skal dokumenteres.


Stort fremmøtte i Dale sentrum når syklistene gjør seg klare som første felt ut.


To beste syklister idag med Åsane CK. Øystein Blom-Ohlsen til høyre vinner på fine 13.39 og Fredrik Olsen på plassen bak med tiden 13.50


Bjarte Rasmussen fra CK Henie, tid 15.01


Ny seier i kvinneklassen for Frøydis Gullbrå, vant også ifjor. Tid, 18.39. Like bak følger Josuah Villacarillo som får tiden 18.36


Leif Brenne fra Arna SK. 


Gro Marit Istad Kristiansen vinner kvinner 35-39 på 23.36. Kanskje hun savner skiene sine i motbakkeløpet?


Ingebjørg Arneberg Stueland fra Vossalangrenn blir nr. 3 av alle kvinner som løper opp Bergsdalen. Tid, 23.15.Roald Mehus med startnr. 60 får til 24.26 , startnr. 141 Helge Magnus Erdal fra Statoil får 24.21


Åshild Danielsen Kvamme fra Statoil på 24.25


Et flott syn, syklister, rulleski og motbakkeløpere sammenflettet i konkurranse opp Bergsdalen. Ragnhild Korneliussen løper godt i kvinneklassen og vinner sin årsklasse 60-64 på 24.45.


Lars Andre Møen fra Voss IL i klassisk langrenn. Tid, 19.37. Sondre Tysseland fra Samnanger IL like bak på 19.38


Mjøsdalen IL løperen Harald Eidsheim, tid 24.54


Knut Lyssand Selheim fra Viljar IL, tid 21.32 i klassisk stil. Vinner sin årsklasse.


Viljar Dyvik Sellevold fra NTNU. Inn til 26.40


Ragna Kolve fra Bjørgum IL, tid 28.08


Eystein Kvistvik Bye, tid 20.45 i Fristil. Vinner sin årsklasse. 


Gunnveig Breisten inn på 30.59


Aina Olsnes kommer inn til tiden 31.01


Fristilsteknikk på Joar Grov Turvoll, tid 21.32. Bak er det Arild Fosse, tid 21.33


BCK syklisten har deltatt land og strand i årevis uten å komme med på noen reportasje. Nå er det på tide. Navn er ikke funnet i resultatlisten.


 Ansiket til den unge jenten sier at det er tøft for henne på slutten av løpet. Hun ser målstreken og løpsteknikken er jo glimrende med et slikt steg.


Johanna Mo, fra Kvam Langrenn og Skiskyttarklubb. Tid 25.00 i klassisk stil.


Trym Helge Karlsen fra Fana IL, tid opp 22.26 i klassisk stil.


Målområdet ved Storefossen, et aldri så lite kaos når syklister, løpere og skifolket samles til et rike.