Kondismedlem Sponset innhold

Løyperekord av Slethaug i MMC

Sverre Morten Slethaug bryter målsnora på Teveltunet etter 8:32:31,
en halv time raskere enn den tidligere løyperekorden.
Foto: Karsten Tidemann


Suveren rekord og suveren seier
Sverre Morten Slethaug vant årets MMC over 9 Meråkerfjell på klar ny løyperekord og hele 70 minutter foran Ove Maske på 2.plass.

På bildet til høyre ser vi Maske spurte i mål
Foto: Karsten Tidemann

Flott tur i Meråker fjellene, nydelig natur i tøft sugende terreng. Dette er en blanding av Birken-myr og Vossafjell, og kan anbefales på det sterkeste, skriver Slethaug på sin Facebookprofil.

Hallgeir Martin Lundemo og Bjørn Tore Kronen Taranger startet på sitt ekstremløp sammen med MMC-løperne, se mer nedenfor.

Seier til Tonje
Tonje Lerfald Nilsen tok utfordringen sammen med gutta og vant kvinneklassen i MMC, men det var langt fra hennes ultradebut. Skiløperen har blant annet to starter i Malm Ultraintervall bak seg.

Tåke
Løperne i konkurranseklassen rakk stort sett til mål før tåka gjorde videre løping i fjellet for farlig. Det var derimot løpere i turklassen som måtte loses trygt til mål, og også gutta i extremløpet måtte stoppes etter ca 12 timer.

Ellers rapporterer løperne om veldig bra merket løype, og flott service fra arrangørene.

Kenneth Myhre rapporterte: "Løperne måtte samle seg i grupper og gå manngard for å finne merkinga, selv om det etter sigende var latterlig bra merka, godt under 10 meter sikt på det verste"

Les også Torgeir Krukes fornøyelige blogg fra MMC

Løpets hjemmeside

64 km og 150 km og knalltøfft
Det som ikke har vært helt klart med MMC er de oppgitte løypelengdene, men ut fra et par GPS-målinger i fjor samt Slethaugs GPS i år, ser det ut til at løypa er ca 64 kilometer med godt over 4000 høydemeter. Extremløypa ser ut til å være maks 150 kilometer.

Dette spiller forsåvidt ingen stor rolle - løypa er uansett knallhard - og det er en stor prestasjon bare å fullføre. Slethaug brukte 4:24 på 59 km i UltraBirken i fjor, mens han MMC brukte 8:32 på en løype som bare er 5 km lenger!!

OBS: Flere bilder lenger ned.

Som vi ser av profilen var det heftig kupering; ca 4100 høydemeter på de 63 kilometerne i følge Slethaugs GPS.
 

Resultater Meråker Mountain Challenge:

 

MENN      
1. Sverre Slethaug   8.32.31    
2. Ove Maske   9.42.05    
3. Anders Daltveit   9.59.50    
4. Bjørn Tore K Taranger 10:12:20   passeringstid 26 Peaks
5. Torgeir Kruke 14.17.30    
6. Paul Håkon Almås 16.38.00    
Jonas Sæther      DNF    
Kåre Johan Gåsø Eriksson      DNF    
Espen Sundsvik      DNF    
Hallgeir Martin Lundemo      DNF    
       
KVINNER      
1. Tonje Lerfald Nilsen 14.17.30    
       
TURKLASSE      
Knut Inge Fordal 17.24.32    
Tommy Hagevik  18.25.00    
Ole Edvin Nystad 18.29.00    
Jan Olav Horten 19.31.14    
Kamilla Jacobsen Furan 19.31.14    
Ruben Torp 19.31.14    
Tommy Johansen 19.31.14    
Henrik Møllsted 19.31.14    
Rita Alnes DNF    
Kari Ljoså Thøgersen DNF    
Maren Hjelle Guddal DNF    
Reidar Goffeng DNF    


Superduellen avbrutt
Superduellen mellom Hallgeir Martin Lundemo og Bjørn Tore Kronen Taranger på 26-toppersløpet "26 Peaks Extremity Race 2013" ble avbrutt av tåke et par timer atter at løperne hadde passert Teveltunet.

Da var Taranger i ferd med å ta kraftig inn på Lundemo... som på det tidspunktet løpet ble avbrutt, var på "Harrytur" - godt utenfor traséen han skulle fulgt og langt inne i Sverige.

På bildet til høyre ser vi hvor Lundemo var da han skulle vært ved Litj-Kluken (941 moh)...

Hallgeir skriver på Facebook:

-Tross kjempevær fra start med sommer og sol og gode meldinger utover helga kom tåka som først bremset Extremløpet med rekordforsøk kraftig.

-Etterhvert ble værre til værst. Når sikten gikk fra 30 meter og helt ned til 10-15 meter ble jeg meget skeptisk sier Stig g Rune kveen som var med som "følge -bil" fra Teveltunet. Hallgeir var instilt på å kjøre på, men begynte å bli bekymret for strømmen på GPS ene.

-Når vi må kjøre Garminklokkene på "gå til Posisjon" menyen tredobles strømforbruket. Det var så tjukk tåke som jeg aldri noen gang har opplevd. Vi måtte konstant navigere etter kartet på klokkene og den håndholdt GPS en.

-På toppen av Kluken 1110 moh måtte vi gi oss for denne gangen. Med 10 -15 meter sikt hadde det blitt en lang reise som ville vært umulug å holde løps fart på imot Blåhåhhårkleppen.

-Vi fikk melding om at Taranger hadde gitt seg da vi hadde noen få hundre meter igjen til Kluken. Da var det ingen konkurrenter igjen i løypa og klokka var ingen god nok konkurrent i tåka mente Hallgeir som da tok avgjørelsen om at vi bryter The Twenty six Peaks extremity Race.
 
-Det er jeg meget glad for avslutter Stig Rune Kveen.

 
Bildet: Taranger på vei inn til Teveltundet (foto: Kenneth Myhre)
 
Bjørn Tore skriver på Facebook:
-Dagen startet med fantastisk løpsvær, sommer og sol i fjellheimen. Etter mye myrløping og en haug med stigningsmeter ankom eg Teveltunet etter 10 timer og 12 min (4.plass i Meråker Ultra Challenge), eg fikk i meg godt med mat, følte meg superpigg, ingen vondter noen plass I tillegg fikk eg beskjed om at eg hadde hentet inn 15 min på Lundemo fra siste fjellet før Teveltunet, og var bare 15 min bak... God stemning

-Opp første kneik videre på 26 toppers ultraen tok eg inn ytterligere 6 min... Men ved skogsgrensen ble det så tjukk tåke at sikten var på 10 meter... Fjellet Kluken var neste fjell på listen... Men tåka ble bare tjukkere og tjukkere, i tillegg var det svært lavt skydekke og høy luftfuktighet. 900 m.o.h var sikten godt ned til 2 meter... Så og si null sikt!! Vi fikk også etterhvert telefon fra Teveltunet om at sikten bare ville bli verre og verre... Værmeldingen meldte 100% tåke = null sikt frem til kl. 10 neste morgen, det vil si 12 timer med null sikt!!

-Veldig kjedelig å ta en avgjørelse om å gi seg på langløpet når man føler seg sterk som en bjørn og har fokuset rettet mot målgang på Fonnfjellet... Valget satt langt inne...

-Som man kan se på trackingbildet var Hallgeir Martin Lundemo og sherpa'en hans på vei mot Sverige (180 grader feil rettning) mens undertegnede og sherpa'en var 100% riktig kurs... Men som sagt hadde vi null sikt!!! Det ble ihvertfall en herlig duell så lenge den varte og en god økt på 12 timer og 35 min!!
 

"Sherpaer"
Lundemo  hadde Frode Estil som skjerpa fra Angelltjernhytta til Teveltunet, mens Stig Rune Kveen tok over der i fra. Taranger hadde ingen sherpa på de første 7 milene, men fikk sherpa fra Teveltunet og videre. Det var spesielt viktig for Taranger med skjerpa fra Teveltunet og videre, for der var ikke løypa merka. Dersom de hadde fortsatt, ville det skjedd et par sherpa-skifter på den siste delen av løypa, forteller Kennet Myhre fra Meråker.
 

Flere bilder fra Meråker:

MMC er ikke bare konkurranseklasse, men også turklasse.
Rita Alnes har lagt ut dette fine bildet på MMC's Facebookside, og tillatt oss å gjengi bildet her.
Her er Rita og venninnen Kari Ljoså Thøgersen på Storsjøhøgda.

Rita skriver:
MMC 2013 kjennes på kroppen i dag men vi er storfornøyde med egen innsats, selv om vi altså bare kom til Blåberga... Det ble en fantastisk opplevelse og takk til alle som bidro! Kjempehyggelig å bli møtt med så mye velvilje og godt humør :) Alle på Teveltunet, i sekretariatet, båtførere, meddeltagere, de to karene som tok bølgen og serverte Farris og brød med Energi Honning da vi ankom Storsjøhøgda og sist men ikke minst; Olav som på ridderlig vis hjalp oss ned fra fjellet i tåka. Vi er ikke helt fremmede for MMC 2014 men har lovet hverandre å prate om det i januar...
Takk for oss :)

 
Sverre Slethaug intervjues etter målgang.
Foto: Karsten Tidemann
 
Lundemo i tåka på vei mot Kruken... eller på vei mot Sverige?
Foto: Stig Rune Kveen (?)
 
Spurtpris!!
Litt surrealistisk å bli møtt av denne plakaten etter å ha tilbakelagt nesten 27 kilometer i fjell og blautmyr!...
skriver Olav Kruke som har tatt bildet.
 
Kenneth Myhres bildemontasje som bl.a. viser vinner av kvinneklassen Tonje Lerfald Nilssen.
 
Lundemo og Taranger klare til duell.
Foto: Kenneth Myhre
 
Snart start i konkurranseklassen, et lite men eksklusivt felt. Turklassen startet litt tidligere.
Foto: Kenneth Myhre
 
Endelig i gang...
Foto: Kenneth Myhre
 
Taranger og sherpaen å vei ut fra Teveltunet, men de måtte gi opp to timer senere i den tykke tåka.
Taranger sikret seg likevel en 4.plass i MMC.
Foto: Kenneth Myhre