MG_WFL-Stavanger-Mats_050414_012_640x360.jpg
En glad vinner... først to dager før løpet bestemte Sandnesjenta seg for å være med.
Foto: Wings For Life World Run

Elise vant Wings For Life World Run
Norske Elise Selvikvåg Molvik ble internasjonal og nasjonal vinner i dameklassen, mens etiopiske Lemawork Ketema ble internasjonal vinner av herrene. Molvik løp 54.79 km før følgebilen tok igjen henne, mens herrevinner Ketema kom 78.58 km.

19 år gamle Elise (f. 14.6.94) kom direkte fra russefeiring i Kongeparken for å løpe en rolig søndag langtur med kollega Dag Einar Bøtun i Spirit Stavanger Friidrettsklubb. En 3-mils tur var planen, men været var fint og det var en lettløpt og inspirerende løpstrasé. Oppmuntret av å ligge fremst blant kvinnene etter 28km ble det lett å bare fortsette. Hun passerte 42 km lett trippende på 2.51 og virket å kunne fortsette en god stund til da følgebilen tok henne igjen etter 54,79km. Hun har uten tvil et enormt potensiale på langdistanse.

Svein Ove Risa nr. 11
Den norske vinneren i herreklassen ble Svein Ove Risa. Hans mål var å klare 50 kilometer før han ble tatt igjen av «målstreken». Det klarte han med god margin, med 63.36 km kom han på 11. plass i den globale konkurransen.

MG_WFL-Stavanger-Mats_050414_011_640x360.jpg

Her blir Elise tatt igjen av "målstreken" - hun ser ikke voldsomt sliten ut selv om hun har løpt nesten 55 kilometer. Med biler (målstrek) som gradvis økte farten var det rått parti til slutt.
Foto: Wings For Life World Run

Stor deltagelse
35397 deltok world wide - 315 i den norske utgaven som var lagt til Stavangerregionen.  Løpet startet samtidig på seks kontinenter i 34 land. I Norge gikk startskuddet i Stavanger søndag klokken 12.00. Alle var fornøyd med å kunne bidra med mer midler til forskning - for å hjelpe dem som ikke kan løpe.

Idrettshelter utfordret folk til «å løpe for dem som ikke kan». I Stavanger stillte blant andre Aksel Lund Svindal og Heidi Weng på startstreken

Se også omtale og masse bilder på Spirit - Stavanger Løpeklubbs hjemmeside:
Elise global vinner!

Løpets internasjonale hjemmeside

Kondis har skrevet om Elise tidligere i år: Elise Selvikvåg Molvik nr. 2 i Nederland

Les også bloggen til Kari Flottorp Lingsom: Solskinn og smil under Wings For Life

Svein_Ove_Risa_Heidi_Weng.JPG

Svein Ove Risa har følge av Heidi Weng som hang seg på de første 28 kilometerne (foto: Einar Søndeland)

First_man_Risa.JPG

Svein Ove Risa passerer 40 km,og som vi ser har første mann i feltet egen følgesyklist
(foto: Einar Søndeland)

Dag_Einar_Bøtun.JPG

Dag Einar Bøthun, løp nest lengst av de norske (foto: Einar Søndeland)

Elise_Selvikvåg_Molvik.JPG

Elise i bra driv i bakkene etter 53 kilometer... (foto: Einar Søndeland)

Startfeltet.JPG

Like etter start, med 315 løpere i feltet (foto: Einar Søndeland)

Eline(blind)_Kari.jpg

Her kommer Eline - som er blind - sammen med ledsager Kari (Foto:Ingolf Dale)

Deltager_i_rullestol.jpg

Her en deltager i rullestol med ledsager (Foto:Ingolf Dale)

Dag_Olav_Tjessem_Meling.jpg

Løpets eldste deltager var 69 år gamle Dan Olav Tjessem Meling (Foto:Ingolf Dale)

Bøtun_Elise.jpg

Elise sammen med treningskollega Dag Einar Bøtun. Bøthun ble flere ganger ble oppfordret til å stanse, men svarte bare: jeg løper så lenge Elise løper. Han løp litt til også og endte på 2. plass i den norske konkurransen med 56 kilometer (Foto:Ingolf Dale)

 

Litt om løpskonseptet:

Når man blir tatt igjen av følgebilen, er løpet over.
Wings for Life World Run skiller seg fra andre løp ved at det ikke har en fast distanse. Du kan selv velge hvor langt du ønsker å løpe. For mållinjen ligger ikke foran deg, men bak.

En følgebil vil starte en halvtime etter løperne i et gitt tempo og øke farten etter hvert. Hver løype er 100 kilometer lang og løperne skal forsøke å komme seg så langt de kan før den spesialutstyrte bilen tar dem igjen. Når man blir tatt igjen av følgebilen, er løpet over.

Til slutt står det igjen en kvinnelig og mannlig deltager i hvert land. Det ble kåret både nasjonale og internasjonale vinnere.

Flyttbar mållinje
På hver og en av Wings for Life World Run-arenaene representeres mållinjen gjennom to følgebiler. Følgebilene begynner 30 minutter etter start og kommer sigende bakfra. Løpet er over for dem som lar seg passere av følgebilene.

Hvor fort kjører disse følgebilene?
Bilene starter med en jevn fart på 15 km/t. Nøyaktig en time senere øker farten til 16 km/t, og en time etter det igjen, øker farten til 17 km/t. I timen etter blir farten 20 km/ t, og denne farten holder seg i to timer. Til slutt, fem timer etter at de startet, øker farten til 35 km/t. Denne farten blir holdt frem til alle løperne er passert.

Får jeg sitte på?
Med tusener av deltagere, ville det blitt i knappeste laget dersom følgebilene skulle tatt med seg alle haikerne. Men: organisatorene har kommet opp med en mye bedre ide. Skyttelbusser følger bak bilene og plukker opp løpere etter hvert som de fullfører.