Kondismedlem Sponset innhold
Kirstein_Melkevik_og_May_Britt_Buer

Tre kvinner og fire menn tatt ut til VM motbakkeløp

De to erfarne Gular-kvinnene Kirsten Marathon Melkevik og May Britt Buer er begge tatt ut til VM i motbakkeløp - sammen med fem andre norske. (Foto: Oddny Ringheim)

Tredje kvinne på laget er BULs Merete Weng, mens Stian Øvergaard Aarvik, Stian Hovind-Angermund, Johan Bugge og Torstein Tengsareid er de fire herrene som er tatt ut. Øvergaard Aarvik er bare 17 år og er den eneste junioren som er tatt ut. 

Alle de uttatte har gjort det bra enten i NM motbakkeløp eller i norgescupen i motbakkeløp i år. Vi registrerer at noen sterke løpere som f.eks. Thorbjørn Ludvigsen, Øyvind Heiberg Sundby, Heidi Weng og Inger Liv Bjerkreim Nilsen ikke er med på lista, enten dette skyldes at de ikke er tatt ut eller at de ikke hadde mulighet til å stille. 

Mesterskapet går i Casette di Massa i Toscana i Italia 13. september. Løypa vil blant annet gå gjennom marmorsteinbrudd, og i motsetning til de fleste mesterskapsløyper i motbakkeløp, vil den også inneholde flere nedoverbakker. 

Det norske laget
Kirsten M. Melkevik,IL Gular
May Britt Buer, IL Gular
Merete Weng, IL i BUL
Stian Øvergaard Aarvik, BFG Bergen
Stian Hovind-Angermund, Varegg Fleridrett
Johan Bugge, Eidsvåg IL
Torstein Tengsareid, Egersunds IK

Hoydeprofil.jpgHøydeprofilen for menn senior-løypa

VM_motbakke.jpg
VM-løypa går i gjennom marmorbruddene i det området der blant annet operaen i Oslo har fått steinen sin fra. (Foto: Arrangøren) 

VMs heimeside