Kondismedlem Sponset innhold
Marit_Aamdal_Hytteplanken

Populære utmerkelser for Kondis medlemmer

«5 maratonløp på norsk jord» og «Hytteplanken» er to av de mest populære utmerkelsene for Kondismedlemmer. Kravene for å oppnå disse er imidlertid at du må løpe lenger enn langt flere ganger i et kalenderår og også huske å bestille utmerkelsene i kondisbutikken når året er slutt.

For 2015 er fristen for å bestille satt til 31. mars (blir antagelig en måned tidligere fra neste år).
Utmerkelsene - som er gratis - bestiller du i Kondisbutikken

«5 maratonløp på norsk jord» og «Hytteplanken»

Nedenfor finner du litt info om utmerkelsene og hvor du bestiller - og vi har også tatt en prat med noen av de som har kvalifisert seg for 2015-utmerkelsene.

Plakett_5_på_norsk.jpg5 maratonløp på norsk jord
Dersom du har løpt fem maratonløp på norsk jord på ett kalenderår, og er medlem i Kondis, er du kvalifisert til å motta plaketten som bevis på bragden, eller årstallsmerke dersom du har mottatt plaketten tidligere. Årstallsmerket du mottar for 2015 fester du så på plata på plaketten. Det er plass til merker for totalt 16 år på plaketten, så bestiller du første merket i år, har du plass til en lang maratonkarriere. Plaketten og årstallmerket er gratis for Kondismedlemmer.

Statuett_5_på_norsk.jpgI tillegg kan du fortsatt kjøpe statuetten til «5 maratonløp på norsk jord». Denne koster 700 kroner. Porto kommer i tillegg.

HYTTEPLANken
I samarbeid med NFIFs Ultraløpsutvalg og hovedsponsoren Hytteplan AS deler Kondis hvert år ut utmerkelsen HYTTEPLANken til de som har fullført minst tre terminfestede norske ultraløp i samme sesong - og som samtidig er medlem av Kondis. De siste årene har dette vært en «byggekloss» i skiftende tresort, men fra og med 2016 kommer denne ultraløpsutmerkelsen i ny form. Utmerkelsen er gratis for Kondismedlemmer.

IMG_4648_Hytteplanken_Ninette.jpgNinette Banoun med Hytteplanken 2013 (foto:Olav Engen).
 

Husk å bestille utmerkelsene innen 31. mars:
Plakett og årstallsmerker «5 maratonløp på norsk jord» for 2015 må bestilles via kondisbutikken innen 31.3.2016. Bestillingene for de som skal ha plaketten samles opp og sendes ut samlet etter dette tidspunktet. Det samme gjelder HYTTEPLANken som krever at du har løpt minst tre terminfestede norske ultraløp samme sesong. Dersom du er kvalifisert og ønsker disse utmerkelsene går du altså til www.kondisbutikken.no der du legger inn bestillingen.

 

Tre medlemmer som har kvalifisert til en eller flere av 2015-utmerkelsene:

Marit_Aamdal_Hytteplanken.jpg

Gratulerer med Hytteplanken 2015, Marit Aamdal

Hva betyr det for deg å få en slik utmerkelse?

Det er moro og motiverende å jobbe mot denne sagnomsuste utmerkelsen. I enkeltløp er medalje et stort mål for meg, mens Hytteplanken henger enda høyere. En ekstra gøyal faktor er at man kan bygge på den år for år, så man til slutt har et høyt tårn på peishylla hjemme!

Hvor mange slike utmerkelser har du fra før?

Dette blir min første Hytteplanke, men det blir garantert flere, dersom kropp og bein holder. Man mister litt perspektiv når man har begynt å løpe lange løp. Nå blir et 50K-løp nesten noe man kan ta på sparket om man får lyst og mulighet til en langtur en helg. Tenk det, noe sånt ville aldri falt meg inn å tenke for et år siden.

I hvilken grad påvirker det hvilke løp – og typen løp - du deltar i?

I fjor hadde det mye å si for valg av løp. Jeg hadde veldig lyst til å fullføre tre ultraløp og var spent på om jeg var i stand til det. Spenningen var stor under Rallarvegsløpet før det ble avklart om det ville bli godkjent som ultraløp, siden distansen denne gang ble forkortet på grunn av vær og føre. Lite ante jeg om at det skulle bli over det dobbelte og 7 løp totalt. Det har også satt sine spor i beina, så 2016 blir nok et roligere år, men det synes jeg det var verdt.

Har det noen betydning for ditt kondismedlemskap?

Slike utmerkelser, i tillegg til gode avtaler med Löplabbet og rabatter i løp er avgjørende for mitt kondismedlemsskap. Om man løper langt og sakte, kort og fort, eller bare løper for løpingens skyld, så er vi alle like viktige medlemmer. Det synes jeg Kondis formidler bra.  


Runar_Thorstensen_Hytteplanken.jpg

Gratulerer med både 5 på norsk og Hytteplanken 2015, Runar Thorstensen

Hva betyr det for deg å få en slik utmerkelse?

Fint mål for sesongen. Det er en av mange grunner til å legge ut på trening. 

Hvor mange slike utmerkelser har du fra før?

8 stk Hytteplanker og 14 stk 5 på norsk jord

I hvilken grad påvirker det hvilke løp – og typen løp - du deltar i?

Uansett passer det best med løp i nærområdet for meg. Når det gjelder ultra trives jeg spesielt med terrengvarianten. Timesløp som på Bislett har andre fordeler. Da er også jeg ferdig samtidig som de beste. Jeg prøver hvert år å få med meg minst ett nytt løp for å oppdage nye steder. Norge har mye å by på.

Har det noen betydning for ditt kondismedlemskap?

Nei. Jeg hadde uansett vært medlem. Etter noen år med lange løp vil ikke fascinasjonen forsvinne for hva enkelte klarer. Kondis er flinke til å få frem historier og fortelle dem.


Espen_Rymoen_5paaNorsk.jpg

Gratulerer med både 5 på norsk 2015, Espen Rymoen

Hva betyr det for deg å få en slik utmerkelse?

Utmerkelsen er et viktig symbol på oppnådd treningsmål for løpesesongen

Hvor mange slike utmerkelser har du fra før?

Jeg har gjennom 5 maratonløp på norsk jord på en sesong to ganger; i 2013 og 2015

I hvilken grad påvirker det hvilke løp – typen løp – du deltar i!

De fleste maraton og andre løp jeg deltar på går i hovedsak på skogstier og grusveier.

Har det noen betydning for ditt kondismedlemskap?

Kondis gir gode tips i form av reportasjer, intervjuer  og resultatservice som gir motivasjon til trening og konkurranser for å oppnå utmerkelsen «5 på norsk jord».