Velkommen til løpet som tar løping tilbake til grunnprinsippet. Vi løper fordi vi elsker det og fordi vi er født til å løpe.

Ørsta fjellmaraton har to distanser: Halvmaraton (ei runde) og heilmaraton (to runder). Deltakerne må være sjølforsynte med mat og drikke underveis. En finner flere gode vasskjelder langs løypa. Når en kommer til runding snur man retning og spring runde to motsett vei. Dette gjør en for at deltakerne skal møte på kvarandre og gjøre løpet mer sosialt. Vi har helse- og heieplikt når vi møter andre deltakere!

Løypetraseen
Løypa går stort sett på god sti og på skogsvei. Vi merker løypa i enkelte viktige kryss og i de 200 meterne der stien er utydlig. Arrangøren oppfordrer likevel deltakere som ikke er kjent i området om å ta med seg kart og kompass.

Arrangøren ønsker å arrangere et løp uten funksjonærer, sponsorer eller premier. Tidtaking skjer ved at to stoppeklokker ligger ved start/runding/mål, og deltakerne skriver selv ned rundetid og sluttid. Ellers lages det et Strava-segment på både halv og hel distanse slik at dette også kan brukes som tidtaking. Ingen funksjonærer er i aksjon på sjølve løpsdagen Så dette fikser vi selv! Alle deltar på eget ansvar.

Billig maraton.
Dette er Norges billigste maraton! 100 kr for halv eller heil maraton, uansett alder. Vi har heller ingen aldersgrense. Vi anbefaler deltakere under 13 år om å springe sammen med en voksen person.
Dette er løpet uten premier, funksjonærer og løpet foregår på allerede opparbeida stier.

Arrangøren stiller med kart der løypa er inntegnet. Kart og løypeprofil legges ut på facebook siden til våren.


For mer info sjekk ut Ørsta Fjellmaraton sin facebook side og på terminlista til Kondis

Orsta-Fjellmaraton-logo.jpg
En ekte fjellmaraton må selvsagt ha en flott logo! Illustrert ser du de tre toppene i traseen: Grøthornet, Sandhornet og Rambjøra.

Foto: Arrangør.

IMG_3785.jpg
På vei oppover Kråkenakken mot Grøthornet, løypas første av tre topper, vert utsikten bedre og bedre for hver høydemeter! Ørstafjorden i det fjerne.

IMG_3788.jpg
Her er vi over tregrensa, på Kråkenakken (496 moh), der fotografen måtte ha seg en pust i bakken. Den verste stigninga er overstått, og terrenget vert slakere.

IMG_3786.jpg
Flott utsikt over Åmdalen og Vatnevatnet. Til venstre skimter man Bondalseidet, og til høyre Krøvelseidet mot Volda.

IMG_3794.jpg
Utsikt frå Sandhornet. Vi ser mot Myklebustheida med Veirahaldet til høyre. Nærmest ser du ned på Rebbestadhornet.

IMG_3796.jpg
Frå Sandhornet (909 moh) ser vi ned i Follestaddalen. Kolåstinden, kongen over Sunnmørsalpene, troner i det fjerne.

IMG_3792.jpg
Flott utsikt mot Follestaddalen og Standalseidet.

Skjermbilde 2016-02-27 kl. 21.04.01.png
Fra løypas høgeste punkt (Sandhornet 909 moh) ser vi ned mot den tredje toppen man skal innom, Rambjørhornet, heit til venstre i bildet. Midt i bildet ser vi Langedalen og Ørstaskaret i det fjerne. De to spisseste fjellene er Vassdalstinden og Kjerringa.