Kondismedlem Sponset innhold
Omkring 80 løpere stilte til start på halvmaraton i 2015. Foto: Kjell Vigestad

Omkring 80 løpere stilte til start på halvmaraton i 2015. Foto: Kjell Vigestad

Årets siste maraton går i Ålesund med start fra Moa

Onsdag 28. desember blir Ålesund Nyttårsmaraton avviklet innover Brusdalen. Etter en snartur innom Skodje kommune, returnerer løperne tilbake til Moa og Ålesund, en gang på halvmaraton og to ganger for maratonløperne.

Før start
Frist for påmelding er tirsdag 27. desember kl. 20.00. Man kan også melde seg på arrangementsdagen, da med 100 kr ekstra å betale på begge distansene. Starten på maraton er kl. 10.00 og kl. 12.00 på halvmaraton. Utdeling av startnummer tirsdag 27. desember fra kl. 18-20 og på onsdag fra kl. 8.30 på Stamina Tren Moa der det også er garderober. Beregn fem minutt å gå til start fra garderoben.

Premiering
Det blir deltakermedalje til alle, premier til klassevinnerne og utrekk på gavepremier. Premiene utdeles i målområdet.

Pressedekning
Sunnmørsposten kommer og lager reportasjer, både på nett og i papiravisen dagen etter. På kondis.no kan du lese reportasje med bilder og resultater på kvelden etter løpet.

Løpeforhold
Traseen i Ålesund Nyttårsmaraton er kontrollert på nytt, nå i oktober 2016. Løypa er meget lettløpt. Vær og føreforhold kan ikke arrangøren gjøre så mye med. Men faktum er at i de fleste arrangementa har det vært både mildvær og bare veger. Vi er, tross alt, ute ved kysten på Nordvest-landet med lite snø på vinteren.

Turistatraksjon 
Ålesund by er nominert flere ganger som Norges vakreste by. Benytt anledningen til å utforske jugendbyen Ålesund. Ta gjerne med familien, kombiner løp med shopping på Moa, og slapp av med en hyggelig romjulsferie i Ålesund sentrum.


Heil_start.dms
Starten på maraton i 2015. Vinneren, Sebastien Håkansson var allerrede ute av bildet. Foto: Kjell Vigestad

 

Mer info på løpets hjemmeside

Her kan du melde deg på

Se også arrangementet med kart på terminlisten

Les reportasje fra Nyttårsmaraton 2015Halv_start_to.dms
Fra starten på halvmaraton i 2015 ser vi de to beste løperne allerede i front her. Jan Ketil Vinnes (144) vinner foran Sverre Brunstad (173). Foto: Kjell Vigestad