Kondismedlem Sponset innhold
Åtte norske utøvere er klar for EM innendørs. Bak fra venstre: Filip Ingebrigtsen, Mauritz Kåshagen og Marius Vedvik. Foran fra venstre: Hedda Hynne, Isabelle Pedersen, Helene Rønningen, Yngvild Elvemo og Henrik Ingebrigtsen. (Foto: NFIF)

Åtte norske utøvere er klar for EM innendørs. Bak fra venstre: Filip Ingebrigtsen, Mauritz Kåshagen og Marius Vedvik. Foran fra venstre: Hedda Hynne, Isabelle Pedersen, Helene Rønningen, Yngvild Elvemo og Henrik Ingebrigtsen. (Foto: NFIF)

Innendørs-EM starter i morgen, og den norske gjengen gleder seg

Det blir neppe et like stort norsk medaljeskred i EM innendørs som i VM i langrenn, men Norge stiller med fem meget kompetente mellom- og langdistanseløpere i EM som går i Beograd i Serbia nå til helga.

Når Ingebrigtsen-brødrene stiller til start, blir Norge så å si automatisk en medaljekandidat. Denne gangen løper Henrik 3000 m og Filip 1500 m. 3000 meteren har forsøk fredag klokka 18.45 norsk tid, og i tillegg til Henrik Ingebrigtsen løper også Marius Vedvik.

24 løpere er påmeldt 3000 meteren, og 12 går videre til finalen som går søndag kl. 16.55. De store favorittene er Ali Kaya og Aras Kaya, som kommer fra Kenya, men løper for Tyrkia. For Marius Vedvik vil det være en seier å komme til finalen, mens Henrik Ingebrigtsen garantert har høyere ambisjoner enn som så. 

På 1500 m møter Filip Ingebrigtsen flere av de løperne han slo i EM i Amsterdam sist sommer, men en av hans hardeste konkurrenter kan fort bli svenske Kalle Berglund som har løpt så fort som 3.37,69. Polske Marcin Lewandowski er nok likevel den største favoritten. 1500 meteren for menn har forsøk fredag kl. 19.15 og finale lørdag kl. 20.18. 

På 800 m for kvinner stiller Norge med to deltakere, og Hedda Hynne bør absolutt ha muligheten til å gå til finalen. Hun har med 2.01,55 den femte beste tida i år av de påmeldte. Best årsbeste har ukrainske Olah Lyakhova som i en periode i høst trente i Oslo. Svenske Lovisa Lindh og danske Stina Troest vil ganske sikkert bidra til at dette blir et interessant oppgjør sett med nordiske øyne. 

Yngvild Elvemo har 2.04,88 som innendørspers, og har med det den nest svakeste persen i feltet. En god ambisjon for henne kan derfor være å gå videre til semifinalen. På 800 m er det forsøk fredag kl. 10.58, semifinale lørdag kl. 19.03 og finale søndag kl. 17.25. 

Både Eurosport og NRK2 sender fra mesterskapet. 

Tidsskjema

Startlister

EMs heimeside

Brødrene Ingebrigtsen kunne juble hemningsløst og gratulere hverandre med EM-medalje. (Foto: Bjørn Johannessen)Vil det bli mer EM-jubel for Ingebrigtsen-brødrene? (Foto: Bjørn Johannessen) 

Trine Mjaaland, Hedda Hynne og Yngvild Elvemo løper 800 m under Diamond League-stevnet i Stockholm i kveld. Her ser vi dem i aksjon i Bislett Games. (Foto: Bjørn Johannessen)
Yngvild Elvemo og Hedda Hynne stiller på en meget spennende 800 m i EM innendørs. (Foto: Bjørn Johannessen) 

MS1500m_03.jpg
Marius Vedvik har hatt en sterk innendørssesong så langt og håper på finaleplass på 3000 meteren i EM. (Foto: Martin Hauge-Nilsen)