Kondismedlem Sponset innhold

Varmet opp til Boston Marathon med løyperekord i Grenland Halvmaraton

Tross at de arrangerte for femte gang kaller Grenland Halvmaraton seg fortsatt for et uoffisielt arrangement. Det kan deltakerne glede seg over for løpet er fortsatt gratis!

Vinner_Grenland_Halvmaraton_Loeyperekord_seier.jpg
Anthony Avalos jubler over seier og løyperekord i Grenland Halvmaraton. Foto: arrangøren

Løpet startet opprinnelig som en felles treningsøkt før Paris Maraton i 2013. Da var det 12 stykker som deltok. Flere av dem ble bitt av løpebasillen, og etter det ble det flere maraton på mange av de som deltok første gang.

Siden opplevelsen i 2013 var så god, gjentok arrangørene løpet i 2014 med noen flere deltakere (18). Det ble også  en kjempesuksess, og dermed var løpet etablert. I fjor hadde løpet 100 deltakere, i år var det 76 fullførende deltakere.

Årets løp gikk i gråvær men med god temperatur
Når amerikaneren Anthony Avalos stiller på startstreken i Boston Marathon om en måned, har han med seg løyperekord fra Grenland Halvmaraton. Det var nettopp det amerikaneren oppnådde med tiden 1.16.26, 
- Det er ingen som visste hvem han var. Jeg tror han bare fant arrangmentet på Facebook, sa primus motor for løpet til Telemarksavisa, som hadde en helsides reportasje fra løpet. (Dessverre bak betlaingsmur, men du finner avisklippet på facebook her.)

Gode forhold gjorde at nr. 2 Ole Heidal Larsen fra Gjerpen satte personlig rekord.
Løpet som er gratis, hadde gjort et par fobedringer i år med bl.a. bedre merking av løypa for de som ikke er lokalkjente. Det kom løpere fra både Kongsberg og Oslo mens Gjerpen hadde flest deltakere. Løpet er definitivt et lavterkselarrangement med bl. a. at løperne sjøl sørger for tidtakingen.

Resultatlister foreligger ikke, men arrangøren har lagt ut tider sortert  på startnummer.
Startnummer: 1-26
Startnummer: 27-54
Startnummer: 55-80

vinneren_paa_Drikkestasjon.jpg
Travelt for Anthony Avalos på drikkestasjonen  Foto: arrangøren

startnr11_640.jpg
Fin fart på Mari Kråkemo Finnerud, som løp på 1.25.50 og med det ble løpets raskeste kvinne. Rett bak følger Vegard Lie, som ender på 1.25.43, og fra Gjerpen Åsne Olden, som løp på 1.27.37 og ble nr..2 av kvinnene    Foto: arrangøren

startnr1_66_640.jpgKristin Toresen og Rune Hagaeie.  Foto: arrangøren

kvinnegruppe_640.jpgArrangøren meldte om økt kvinnedeltakelse. Nina Eikeland, Aud Omtvedt, Anne Vrålid og Eva Ruud. Foto: arrangøren

Mange flere bilder på arrangørens facebookside.