Kondismedlem Sponset innhold
Toppbilde hører med. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Toppbilde hører med. Foto: Martin Hauge-Nilsen

Thorbjørn Ludvigsen går for løyperekord opp Blåfelden

Motbakkeløpet Blåfelden rett opp går for 9. gong i pinsehelga i flotte Syvde lørdag 3. juni, som en del av de lokale «Kosterikjedagane»

Et sterkt startfelt.
Kongen av Stoltzekleiven opp Thorbjørn Thorsen Ludvigsen fra Varegg er påmeldt. Han går for ny løyperekord. Blant mange andre sterke navn så stiller Sondre Øvre-Helland vinner av bl.a. Bergen City Marathon i 2014. Tord Asle Gjerdalen, Arve Rindal, Therese Sjursen og Merete Helgheim.
Oppdatert startliste her.

Løyperekorder.
Herrer. 2011 Øyvind Heiberg Sundby 37:56
Damer. 2014. May Britt Buer 43:50.

Blåfelden rett opp starter i Syvde sentrum og løypen er på 4,3 km. Den går fra sjønivå til 842 moh på toppen av Blåfelden.

Syvde IL vil presisere at i tillegg til å vere et tøft motbakkeløp, er en tur på Blåfelden i mosjonsklassen en ypperlig familietur. I mange tilfeller kommer barna på toppen før foreldrene.

Langrennsløper Tord Asle Gjerdalen deltar og bistår arrangøren med premieutdelingen.
Tord Asle Gjerdalen er født på Ringerike og er norsk langrennsløper og utdannet lege ved universitet i Oslo. Han går for Fossum Idrettsforening og er tilknyttet Team Santander.

Tord Asle har mange medaljer på sin CV; han har blant annet to gull i norgesmesterskapet på ski.  Under verdensmesterskapet på ski i Oslo i 2011 tok han bronse i 50 km fristil, i 2013 ble det bronse på 15 km fristil i Val di Fiemme. I de to samme mesterskap gikk han for gullaget til Norge på 4x10 km stafett.
Har vært på langrennslandslaget i mange år og har to ganger takket nei for å prioritere medisinstudiene. Er fortsatt høyst aktiv, han ble vinner av den gule trøya i Ski Classics sesongen 2016/2017.
Gjerdalens varemerke er å gå skirenn iført pilotbriller av typen Ray Ban, kanskje tar han i bruke disse også på vei opp bratta til Blåfelden.  Mer på hjemmesiden til Syvde IL.

Blåfelden rett opp på Kondis terminlisten.

Bruk hashtaggen #blåfeldenrettopp

Lagkonkurranse. (for mer info se her)
Arrangøren gjentar suksessen fra i fjor. De har troa på at lista for å delta i konkurransen ligg lavere når en kan delta på et lag. Et lag kan bestå av løpere som f.eks

  • jobbar ilag i en bedrift
  • går i same klasse
  • er medlem i et idrettslag
  • speler fotball ilag
  • er med i en trimgruppe
    osv

Løyperekorder.
Den som har gjennomført løpet raskast, er Øyvind Heiberg Sundby, Tjalve på 37:56 (2011) og på kvinnesida Maj Britt Buer, Gular på 43.50 (2014).

Se reportasje fra Blåfelden rett opp i 2016 her. Da vant Sigve Høydahl og Guri Wangensteen.

Mer info om løpet og påmelding på hjemmsiden til Syvde IL, fane for Blåfelden rett opp.

Følg med på facebook siden til Blåfelden rett opp.  Se spektakulære dronefilm fra løpet i fjor. Filmet av Kai Jonny Thue Venøy.