Kondismedlem Sponset innhold
Start Lofoten Skimo 4000+. Foto: Maja B. Karlsen​

Start Lofoten Skimo 4000+. Foto: Maja B. Karlsen​

Historiens første Lofoten Skimo arrangert i helga

The Arctic Triple – Lofoten Skimo ble arrangert for første gang, lørdag 18. mars. Det startet med krevende værforhold som utsatte starten, men Lofoten viste seg til slutt fra sin beste side.

Info fra arrangøren.
I det som kanskje er Norges vakreste landskap, fikk utøvere fra flere land boltre seg i Lofotens vakre fjellandskap. Det startet med krevende værforhold, som utsatte starten, men Lofoten viste seg til slutt fra sin beste side.

Lofoten Skimo (ski mountaineering) består av to distanser. Den lange distansen er 36 km der litt over 4.000 høydemeter skal forseres. Den korte distansen er ifølge arrangørene for alle fjellvante og tar utøverne gjennom 12 km og litt over 1000 høydemeter. På grunn av krevende værforhold i forkant av løpet, ble den lengste distansen noe justert etter forholdene og endte på 28 km og 2500 høydemeter.

«Lofoten er som skapt for skimo!», sa en engasjert Lèo Viret fra Frankrike etter målgang. Sammen med kameraten Matheo Jaquemoud krysset Virèt målstreken i Svolvær som vinnere.

Vinnerne av herreklassen under Lofoten Skimo 4000+ ble delt mellom de to nevnte franskmennene, Mathèo Jacquemoud og Lèo Viret, som fullførte løpet på imponerende 4 timer og 5 minutter. I dameklassen var det Martina Valmassoi fra Italia som kom inn på beste tid med sine 4 timer og 25 minutter.

«Det var en fantastisk opplevelse» fortalte en sliten, men fornøyd Martina.

Beste tid herrer for Lofoten Skimo 1000+ ble levert av Edvard Vea Iversen på tiden 2 timer og 44 minutter. Anja Millerjord som gikk av med seieren i dameklassen med sin sluttid på 2 timer og 52 minutter.

Alle resultater kan lastes ned her.
 

Tre løp, tre sesonger
2017 er det første året hvor alle løpene i The Arctic Triple er på kalenderen. Daglig leder i The Arctic Triple, Frank Hagen, er fornøyd med første gjennomføring av Lofoten Skimo.

«Det er et privilegium å kunne arrangere toppturløp i Lofoten. Vi ønsker at løpene skal få se hele den fantastiske arenaen, og med Lofoten Skimo falt den siste brikken på plass. Med de tre løpene har vi tatt hele Lofoten i bruk», sier Frank Hagen.

The Arctic Triple består totalt av tre ulike løp som går i uke 11, 22 og 33. Vi tror at sammen med våre samarbeidspartnere kan vi skape en ny internasjonal merkevare som ikke bare løfter frem øyriket i nord, men Norge som en ledende destinasjon for opplevelsesløp og ferie med mening.

Først ute var Lofoten Skimo i uke 11. Deretter følger Lofoten Ultra-Trail i uke 22 og Lofoten Triathlon avslutter trippelåret i uke 33.


Kristian Nashoug under Lofoten Skimo. Foto Sofi Wennstig.jpg
Kristian Nashoug under Lofoten Skimo. Foto: Sofi Wennstig
 

Mer om The Arctic Triple her:

Nettside

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube