Kondismedlem Sponset innhold
Ole-Petter Fjeld løp i ensom majestet fra start til mål. (Foto: Elisabeth Kalseth)

Ole-Petter Fjeld løp i ensom majestet fra start til mål. (Foto: Elisabeth Kalseth)

Ole-Petter Fjeld med sterk løyperekord i Tjømekarusellen

Søndag var årets siste løp i Tjømekarusellens vintertrasé. I april inntar man nemlig sommerløypene på Tjøme. Nøtterøy-gutten Ole-Petter Fjeld benyttet anledningen til å sette løyperekord med solid margin på "vinterkarusellens" 5 km.

Ole-Petter løp de fem småkuperte kilometerne på 16:15 og var med det langt foran nr. 2 på lista, Øyvind Pedersen fra Tønsberg Triathlonklubb. Pedersen løp på 19:40, mens tredjemann, Adel Bakhit, fullførte på 19:57.

Fjerde- og femteplassen gikk også til løpere fra steder utenfor Tjøme, noe som er uvant kost i Tjømekarusell-sammenheng, da dette har vært et løp som hittil har vært preget av stor overvekt av løpere fra hjembygda. I søndagens løp var det en fin fordeling på 20 deltagere fra hjemklubben og 17 deltagere utenfra.

Arrangøren er svært godt fornøyd med at såpass mange har begynt å ta turen til Tjøme for å delta i mosjonsløp. Klubbens leder, Roar Almquist, gleder seg over at karusellen opplever en sakte, men sikker stigning i deltagerantallet.

I antall deltagere (37 stk) er det riktignok ikke ny deltagerrekord, men heller ikke så langt unna. I mai 2016 var det totalt 40 deltagere på startstreken på en flott vårdag, men det inkluderte tolv barn i barneløpet, som er gratis og som løpes før hoveddistansene. Søndag var det kun to deltagere i barneløpet, og dermed kan man godt si at det ble ny deltagerrekord i antall betalende deltagere.

På 10 km gikk seieren til Vaidas Zinkus fra Sandefjord på 39:37. Han har vært med i totalt 3 løp i Tjømekarusellen og vunnet alle tre. 2. plassen gikk til Morten Almquist på 41:18, mens Lars Kyllo kapret 3. plassen på 42:36.

På damesiden var det Julie Wiik som var raskest på 43:43 foran Beathe Skog Hansen og Elisabeth Tjugen, alle tre fra arrangørklubben.

Resultater
Artikkel med flere bilder fra løpet på arrangørens hjemmeside

De neste løpene i arrangementskalenderen til Tjøme Løpeklubb er først to nye løp i Tjømekarusellen (april og mai), før klubbens hovedarrangement, Skjærgårdsløpet Verdens Ende, går av stabelen søndag 11.juni. Mer informasjon om Skjærgårdsløpet finner man på løpets arrangementsside.

Den relativt nystartede løpeklubben (stiftet juni 2014), håper på mange deltagere på Verdens Ende den 11. juni, helt ytterst i havgapet i den vakre Vestfold-skjærgården.


IMG_2399.JPG
Fra starten på 5 km. (Foto: Elisabeth Kalseth)