Kondismedlem Sponset innhold
Trond Ørjan Eide løp inn til norsk årsbeste på 5 km i Ørasprinten. (Arkivfoto: Ove Baardsgaard)

Trond Ørjan Eide løp inn til norsk årsbeste på 5 km i Ørasprinten. (Arkivfoto: Ove Baardsgaard)

Ørasprinten i rask løype og et familivennlig løp 19. april

Den raskeste og eneste tiden under 15 minutter på 5 km i fjor i løyper kontrollmålt av Kondis, ble løpt i Ørasprinten.
Pressemelding:

Onsdag 19. april braker det løs med den tredje utgaven av gateløpet Ørasprinten, som foregår midt i Kyrksæterøra sentrum. Arrangøren legger opp til et breddearrangement som treffer både barn, familier, trimmere, mosjonister og elite.
 
 
unge_loepere_IMG_1050.jpg

Ørasprinten er et gateløp på 5 km som er kontrollmålt av Kondis. Det løpes to runder a 2,5 km. Med svært lite bakker framstår løypa som lettløpt, og tanken er at løpere på alle nivå kan teste sin form, sammen med mange andre likesinnede. 
 
Løpet har både fellesstart for trim uten tidtaking og for konkurranseklassen med tidtaking.
 
To hemmelige idealtider for de som deltar i trimklassen; en typisk joggetid og en gåtid. Dersom du treffer en av disse får du en utmerkelse.
 
Siden løypa går i kriker og kroker rundt om i sentrum er løpet veldig publikumsvennlig. Man kan se løperne mange ganger underveis. Start/mål ved Lidalsbygget, som tidligere.
 
I år tilbys det mulighet til å løpe Ørasprinten som lag i form av en stafett på 4 etapper. Disse står på samme startstrek som konkurranseklassen, og kan bli et artig innslag. Kanskje noen tar utfordringen i å matche de beste når man deler opp distansen på fire løpere?


supermann_640.jpg
Som før er det egne barneløp med distanse på ca 350 meter for de yngste og ca 600 meter for aldersgruppa 7-12 år. 
 
Supermann dukker opp i år også. Han hjelper de som faller av under barneløpa. En populær detalj!
 
Rykter tilsier at arrangøren får besøk av mange av Midt-Norges beste langdistanseløpere. Heriblant Strindheimsløperen Trond Ørjan Eide, som vant fjorårets utgave på den sterke tiden 14.56, og plasserte seg selv og Ørasprinten øverst på 5 km-statistikken i Norge i 2016. Også i dameklassen kan vi oppnå heftige prestasjoner, med bl.a. Maria Wågan (som vant fjorårets NM i terrengløp) på startstreken. Det er fascinerende å se hvor fort disse kan løpe! Artig for publikum og artig for arrangøren.