Kondismedlem Sponset innhold
Meike Espen og Siri tre SRM-veteraner som stilte i det aller første Sognsvann Rundt Medsols i år. Foto: Torbjørn Eika

Meike Espen og Siri tre SRM-veteraner som stilte i det aller første Sognsvann Rundt Medsols i år. Foto: Torbjørn Eika

Sognsvann Rundt Medsols med sesongens tredje løp på onsdag

De siste av vinterens løpskaruseller avslutter sine løp, mens sommerens karuseller er godt i gang, deriblant også Sognsvann Rundt Medsols. Oslos største løpskarusell arrangerer sitt tredje løp på onsdag.

UHØYTIDLIG LØPSKARUSELL

Sognsvann Rundt Medsols er en uhøytidlig løpskarusell som går rundt Sognsvann hver onsdag kl.18:00 fra april t.o.m. oktober inkludert fellesferien.  Karusellen som også er kjent som SRM, ble første gang arrangert 9. mai 2001. Årets første løp var det 470.

 
Lengden på en runde er 3258 meter, kontrollmålt av Kondis, og en kan løpe så mange runder en vil så lenge en er i mål til kl.19:00. Da pakker arrangøren ned tidtakingsutstyret.  Hvor mange runder en skal løpe kan en bestemme underveis.


Ny_brikke_IMG_20170328_230513.jpgLEIE ELLER KJØPE TIDTAKERBRIKKE

Hvis en vil leie  tidtakerbrikke pr. løp går en  via hjemmesiden eller kjøper på  Sognsvann mellom 17:00 og 17:45 På nett kan en også kjøpe egen tidtakerbrikke som en har med seg fra gang til gang, denne har en garanti på inneværende sesong pluss to år, så kjøper en brikke i år gjelder garantien ut 2019.
Brikke over nett kan en kjøpe/leie helt frem til kl.15:00 på løpsdagen. 
Arrangøren anbefaler folk som ikke har egen SRM-tidtakerbrikke og kjøpe/leie over nett, da kan en hente brikken på Sognsvann 17:00 -17:45 og slipper å stå i kø.

 

SOSIALT OG LETT TILGJENGELIG

Sognsvann Rundt Medsols (SRM) er et uhøytidlig løp uten startnummer og det sosiale er en viktig del av løpet. På onsdagene treffer en nye og gamle bekjente og kan konkurrere med seg sjøl eller andre. 
Løypa er også kjent for å være idyllisk.

Fra sentrum av Oslo kommer en til Sognsvann med T-banen på 19 minutter og derfra er det 4 minutter å gå til startstedet. Kommer en med bil har Sognsvann en av byens største parkeringsplasser, som også er gratis. Fra parkeringsplassen er det 2-3 minutter å gå til start.
 

POPULÆRT LØP FOR FAMILE OG BARN

Jiri_Cornelissen_foreste_loep_640_IMG_4047.jpgJiri Cornelissen har tidligere sittet i vogna til mor Meike og far Gerard, 5.april løp han for første gang hele runden sjøl. Da er det lov å være stolt og fornøyd!  Foto: Heming Leira

SRM tiltrekker seg mange familier og svært unge deltakere. Mange barn har deltatt i sine første løp på Sognsvann. Flere løper også med sportsbarnevogn.


DEN 17. SESONGEN ER IGANG 

Årets sesong har startet og med den også en ny hjemmeside. SRM opplyser at det er den 6. utgaven av hjemmesiden. 


Onsdag 5. april startet den 17. sesongen av Sognsvann Rundt Medsols med strålende sol og iskald nordavind 10 m/s. Nærmere 40 % flere deltok i åpningsløpet i år i forhold til åpningsløpet i 2016.


Meek_Lystad_ukjent_IMG_4058.jpgToalettet på Sognsvann var en skikkelig gammel utedo. i Fjor ble den revet og i desember sto det nye toalettet klart. Det er et hypermoderne anlegg, og her ser vi Rolf Meek (til venstre) og arrangør Liv Jegteberg Lystad i hyggelig passiar etter løpet 12. april foran toalettet.

12. april ble det andre SRM for sesongen arrangert og da kom årets første regnvær, og mange grader var det heller ikke. Allikevel ble det løpt svært raskt av flere. Elias Jonsson, Nydalen Skiklubb noterte 9.58 på en runde og Helge Langen, Rindal IL med 32.24 på tre runder. Dagen før Skjærtorsdag var det naturlig nok klart lavere deltakelse, men 73 fullførende i iskaldt regn var arrangøren fornøyd med.

 

SOGNSVANN RUNDT MEDSOLS FINNER DU HER:

Hjemmeside :  http://www.sognsvannrundtmedsols.no​
Hjemmeside Nyheter:   http://www.sognsvannrundtmedsols.no/nyheter​
Facebook:       https://www.facebook.com/sognsvannrundtmedsols/​
Insatgram:      https://www.instagram.com/sognsvannrundtmedsols/
Twitter:           https://twitter.com/sognsvann​