Kondismedlem Sponset innhold
Fra det meget kjølige Råskinnet i 2016. Foto: Sylvain Cavatz

Fra det meget kjølige Råskinnet i 2016. Foto: Sylvain Cavatz

Råskinnet 2017- pengepremier skal lokke eliteløpere tilbake

Det meget populære Råskinnet ønsker seg flere eliteløpere og frir medpengepremier til de tre beste i dame- og herreklassen.

PRESSEMELDING:6. mai går Råskinnet av stabelen for 21. gang.
Nytt av året er pengepremier til de tre beste i dame- og herreklassen. Beste herre og dame får 5000 kroner. Nr. 2 får 2000 kroner og nr. 3 får 1000 kroner. I tillegg blir det flott premiering fra Mizuno og Oslo Sportslager.

Arrangøren Ready innfører pengepremier for å lokke eliteløperne tilbake til løpet. Så i år håper vi å få en skikkelig fight mellom friidrettsutøvere, skiløpere og orienteringsløpere. Men fortsatt er Råskinnet et løp mosjonister som ønsker seg en skikkelig tøff utfordring.
 

Heidi_Pharo_IMG_3414.jpgHeidi Pharo har flere seiere og topplasseringer i Råskinnet. Her fotografert av Heming Leira i 2014

Utviklingen de seneste årene er et paradoks. Løpet som ble startet som "Guttas løp Råskinnet" var de første tre årene kun for menn. Siden vi åpnet for kvinnene, har de strømmet til, og i fjor hadde vi en kvinneandel på hele 45 %. Det gjorde Råskinnet til det løpet i Norge som har høyest kvinneandel. Det viser at kvinner er minst like glad i utfordringer som menn.

Den snøfattige vinteren har gjort at løypa allerede er snøfri. Fortsatt er det frost i mange av myrene, men vi regner med at den vil slippe når det blir litt varmere i været frem til løpsdagen slik at det blir en ekte gjørmefest. Isen ligger fortsatt på Sognsvann, men er i ferd med å slippe, så løperne slipper heller ikke i år unna en liten nedkjøling.

Påmeldingen har gått noe tregere i år, men den sene påsken synes å være hovedårsaken til dette. Denne uken har påmeldingene tatt seg kraftig opp og påmeldingene strømmer inn.
 

022_raatassen_foto_stian_020515.jpgRåtassen krysser Sognsvann i 2015.  Foto: Stian S. Møller

I tillegg til Råskinnet arrangeres også Råtassen som er på ca. 3 km for de mellom 11-15 år og Knøttetassen som er på 800 m for de mellom 6 og 10 år. Så her har hele familien muligheter til å bli ekte Råskinn på lørdag 6. mai.

Info om løpet www.raskinnet.no

Kondis har fulgt Råskinnet tett gjennom alle årene
HER ER VÅR SAMLESIDE