Det var brukbart vær på årets første løp, men det var ikke fullt like mange deltakere som det pleier å være når sesongen er skikkelig i gang, 268 løpere ble registrert i tidtakersystemet.

Med utgangspunkt i kjøpesenteret Lagunen hadde arrangørene Fana IL og BKK BIL lagt en løype oppover mot  Apeltun-området.  90 % av løypen gikk på asfalt, resten i terrenget.

Bedriftsidretten i Hordaland har i år en terminliste på 17 – 18 o-løp gjennom sesongen til ut i oktober, dette inkluderer både en stafett og et nattløp. Og nå er sesongen i gang, det blir løp hver onsdag utover, med unntak for de bevegelige helligdagene, da blir løpet flyttet til en annen ukedag.

Dagens løype var rask siden den gikk på veiene, de beste løperne dro gjennom langløypen på 2,7 km på godt under 20 minutter.

Fullstendige resultatlister fra O-løp på Apeltun 19. april

Her er det lengst kø til den korteste løypen, C-løypen, men flest deltagere ble det til slutt i B-løypen.

3J6A0199_640.jpgLøperne har ett minutt på å studere løypen før start.

Postene var denne gangen ikke bare ute i terrenget.

Øystein Stemme er vanligvis blant de raskeste i langløypen, men ikke helt i toppen av listen denne gangen.

Per Haugland fra Tryg løper i klasse H70, altså herrer over 70 år. Det var 17 deltagere i denne klassen. Det var også løpere i H80-klassen. Man blir aldri for gammel til o-løp.

Kjetil Malde stempler inn på posten.

Erling Strand.

Det var flere vårtegn enn at orienteringsløpene var startet.

Ann Lieu var den eneste som tok seg tid til å smile til fotografen.

Inn til en av to poster som lå under en skrent. Dessverre lå de ikke så langt unna hverandre, så noen forvekslet disse postene.

Helge Emhjellen i full fart inn til nest siste post. Dessverre ble han disket siden han hadde vært inne på feil skrent-post.

Innspurt inn mot siste posten.

Frode Helmich Pedersen er i mål.

Etterpå må løypen diskuteres. Det er nesten det kjekkeste.

Erik Lossius, DNB. Et stykke nede på resultatlisten til H40B denne gangen.

Løpet ble arrangert som et samarbeid mellom Fana IL og BKK BIL. Her er Astri Ormberg og Karen C. Kayser fra Fana i gang med påmeldingen.

BKK tar hånd om tidtakingen. Fremst her er Johs. Gjesdal.

Vibeke Mjaatvedt fra DNB kan endelig komme i gang med kart- og kompass-sesongen.