Kondismedlem Sponset innhold
Fra fjorårets løp. (Foto: Roger Nodeland)

Fra fjorårets løp. (Foto: Roger Nodeland)

KrsUltra med 318 påmeldte - følg løpet live lørdag 22. april

KrsUltra, som er Agderfylkenes første terrengultra (60 kilometer), ble arrangert første gang i 2016 med 83 deltagere. I tillegg var det 156 deltagere på 21 kilometer. I år blir det mange flere - og 318 er foreløpig påmeldt de to distansene, 130 av dem på 60 kilometer.


- Vi lukker påmeldingen torsdag kveld, men tar etteranmelding fram til 30 min før start på løpsdagen, sier løpsleder Tomas Øderud.
 

LIVE løpsdagen:
Løpsdagen kan du følge ultraløperne live her: Livetrack

Disse er påmeldt til lørdagens løp
 

Når det gjelder favoritter til å vinne ultraløpet kommer det sikkert noen overraskelser og noen vi ikke er obs på, men vi prøver likevel å utrope Elisabeth Angermiund-Vik til favoritt i kvinneklassen og Tommy Haga i Herreklassen. Spesielt Tommy har mange utfordrere, i f.eks. Peter Arnoldsen. Johannes Rummelhoff, Sindre Engen og de lokale løperne Christian Bøen og Terje Fredriksen.

KrsUltra arrangeres av Kristiansand Løpeklubb for andre året etter en vellykket pilot i fjor. 

- Hovedidéen er å lage ett arrangement både for debutanten og for de raskeste med fokus på å fullføre. Sistemann skal ha like god opplevelse som førstemann, sier Thomas Øderud. Det siste kan definitivt Lise Lysfjord Pettersen skrive under på. Hun var klart siste løper i mål i fjorårets ultraløp, men fikk topp service og egen ledsager på de siste kilometerne.
 

img_1728 (640x516).jpg
Her er Lise sammen med arrangørens Kai Rune Karlsen, som løp de siste kilometerne sammen med henne. Lise kom sist, men hun fullførte - og det er nettopp det ultraløp handler om. Bra Lise! Bra Kai Rune! Bra Kristiansand Løpeklubb!
 

Distansene er altså 21 km med 600 høydemeter og 60 km med 2000 høydemeter, samt eget barneløp. Løpene heter AQ Bymarka 21 og Mizuno KRSUltra 60. Start og mål er veldig sentralt i Kristiansand sentgrum, ved Aquarama - men likevel går løypene nesten i sin helhet på sti der deltagerne får bryne seg på det flotte, men tekniske terrenget og stinettet i heiane rundt Kristiansand.


Langs_Otra.jpg
Det starter langs Otra ut fra sentrum. (Foto: Anders Jensen)


DSC_0634 (2).jpg
Men aller mest er det tøffere underlag å bryne seg på. (Foto: Arrangøren)
 


krsultra-logo-farge-300x212.pngLøpets hjemmeside med all info om løpet
KrsUltra på facebook

Reportasje fra fjorårets løp: 
Morten Bakke og Ainhoa Ostolaza vant KrsUltra 60 km (mange bilder)
 


Blide_deltagere_20K.jpg
2016: Blide løpere klar for 20 km i bymarka. (Foto: Andres Jensen).
 

Thomas_Øderud.jpg2016: Løpsleder Thomas Øderud overleverer drop-bagen til en av deltagerne. (Foto:Kristian Thomassen)


Rene_Østergaard_Madsen.jpg
2016: Rene Østergaard Madsen på broa over Otra. Elva må krysses to ganger. (Foto: Anders Jensen)