Kondismedlem Sponset innhold
Fra starten 2016. Foto: Arrangøren

Fra starten 2016. Foto: Arrangøren

Klart for Straumemila på Sotra søndag 23. april

Straumemila går av stabelen søndag fra klokken 1100. Det er da 11. gang arrangementet blir avholdt.

Pressemelding fra arrangøren:

Det var Vestnytt som først tok initiativ til arrangementet Straumemila første gang i 2007. I tillegg til alle gode støttespillere som trengs for å realisere Straumemila hvert år, er det nødvendig med et solid idrettslag som teknisk arrangør.

Sotra SK har vært samarbeidspartner siden 2013, og i den forbindelse ble løypen lagt til området rundt Idrettsparken på Straume

MX Sports turklasse starter arrangementet klokken 11.00, og de kan gå på de flotte turstiene sør for Idrettsparken. Her er flere muligheter - på kryss og tvers langs med og mellom (og over) Skogavatnet og Ebbesvikvatnet. De som ønsker å gå litt lengre, kan gjerne ta turen via Brattholmen.

Barneskoleklassene skal løpe en 3 km-løype på turstiene. Den kan være litt krevende på grus og i kupert terreng.

Selve hovedløpet er 10 km for senior kvinner og menn. Løypetraseen ble endret i 2016 nå med en mer kompakt 5 km som skal løpes to ganger. Mesteparten av strekningen er brukt tidligere: Start fra Sotra Arena, nordover forbi Møbelringen mot Sartor, til høyre i Arefjordsvegen mot Brattholmen, til høyre ned Idrettsvegen, forbi Sotra Arena og inn på turstiene (grus), følge vestsidene av vannene, krysse over broen, tilbake på østsiden av vannene, forbi Sotra Arena igjen – da er du halvveis, og så skal du samme traseen en gang til.


straumemila3.jpg
Full fart ut fra start. (Foto: Arrangøren)

For de som synes 10 km er litt langt, kan 5 km løpet være et godt alternativ. 5 km løpet går over en runde i løypetraseen, og den består av senior og juniorklasse, som løper samtidig.

VNR STAFETTEN er et supert tilbud for alle arbeidsplasser, organisasjoner eller vennegjenger. En kort løype på 900 meter løpes av 5 deltakere, med vandrepokal til raskeste lag, og det laget som lager mest show og moro.

Premieutdeling til de beste i hver løpsklasse etter VNR stafetten. Alle registrerte deltakere, både løpere og turgåere, er med i trekningen av mange flotte gevinster. Trekning foretas like etter premieutdeling.

Vinnertider i 2016: Menn, 33:34 / Kvinner, 40:38

Vinnertider i 2015: Menn, 34:20 / Kvinner, 42:26

Vinnertider i 2014: Menn, 36:38 / Kvinner, 44:45

Straumemila_blaa.gif
Meld deg på Straumemila, klikk på logo.

 

Program for dagen 23.april:

Hele arrangementet: Åpen kafe og hoppeslott fra Kjempegøy.no

1000: Sekreteriatet åpen for å hente ut startnummer og påmelding. De som meldte seg på før 9.april, får med løpeskjorte. Den kan ellers kjøpes i sekreteriatet.

1100: Starten går for MX Sport Turklassen. Må være ute av turløypen innen 1200.

1130: Felles oppvarming på parkeringsplassen utenfor Sotra Arena i regi av Aktiv365. NB Tilgang til turløypene stenges for turgåere inntil løpene er ferdig.

1200: Starten går for 3 km løp (1-7 klasse).

1210: Starten går for 10 km Straumemila (senior)

1220: Starten går for 5 km løp (junior/senior)

Ca 1315: Start VNR Stafetten

Det vil være mulighet å ta bilde etter målgang inne i fotballhallen. Disse vil bli tilsendt i etterkant. Ved å ta bilde godtar man at bildet blir benyttet på Straumemila sin nettside og FB-/Instagram konto.

Direkte etter VNR Stafetten vil det bli premieutdeling for 3 km (5-7 klasse), 5 km (junior/senior), Straumemila og VNR Stafetten. I tillegg blir det trekning av flotte premier på startnummer.