Kondismedlem Sponset innhold
Fra Xreid på Senja i fjor . Foto: Kyle Meyr

Fra Xreid på Senja i fjor . Foto: Kyle Meyr

Salomon Xreid 2017 – et eventyr mellom sjø og uberørt høyfjell

Den 30. juni 2017 klokken 12 går startskuddet for Salomon Xreid 2017. Denne gangen langs vestkysten av Norge, på Nordmøre, i Møre og Romsdal.
Salomon Xreid er et ultramaraton arrangert av Xreid Norway. Det første løpet ble arrangert i 2013 hvor 44 deltakere la ut på et 155 km langt løp over Hardangervidda. I år er 97 deltakere påmeldt og årets løp holdes på Nordmøre og går over 126 km og har en total stigning på 6 500 meter.

Målet for de 97 som har kommet gjennom nåløyet? Å løpe en 126 kilometer lang løype med en total stigning på 6 500 høydemeter - tilsvarende Mount Everest Basecamp. Dette er ikke for alle. Men de som har forberedt seg i månedsvis vil endelig få satt bena og hodet på prøve i noe av det vakreste Norge har å by på av natur.
 

rosa__Foto_Andre_Ermolaev_80E2269corr.jpg
Foto: Andre Ermolaev

De første tre årene har Salomon Xreid vært arrangert på Hardangervidda, for å så flytte videre til Senja. I år er det det værharde Vestlandet som står for tur. Påmeldingen er åpen og det tikker inn fra hele verden. Løpere med ulik bakgrunn og erfaring skal gjennom en streng screening av arrangørene. Det blir spennende å se hvem som kommer gjennom nåløyet og kan stille til start på årets eventyr, enten som individuell eller som team.

Vestlandet byr på fjorder og fjell i en skjønn forening. Det vil bli et vakkert og allsidig terreng langs fjellrygger og over myrlandskap. Vestlandet er også kjent for å være værhardt og uforutsigbart, uavhengig av været vil opplevelsene og inntrykkene stå i kø.

Fjorårets løp var det heftigeste hittil. I år har Xreid fått med seg en av de rutinerte ultra løperne, som også har stått på startstreken til Xreid flere år, i planleggingen. Nemlig Robert Sørlie. Xreid og Sørlie garanterer et vakkert og allsidig terreng, utfordrende stier og fantastisk utsikt. Med andre ord nok en episk ultra opplevelse i regi av Salomon Xreid.

«De fleste kommer nok til å spørre seg selv mange ganger hvorfor de gjør dette, men når de er i mål vil det nesten være utelukkende gode opplevelser de sitter igjen med» sier løpsleder Jan-Sigurd Sørensen.