Kondismedlem Sponset innhold
dop02

Døpeløpe Norges våteste løp

Tirsdag kveld ble Døpeløpe arrangert av Nydalens ungdommer fra Nedre Blanksjø, noen gjørmekast fra Sognsvann. Orienteringsløpet går på et manipulert kart og alle postene er plassert på de våteste detaljene i området. Til sammenlikning er Råskinnet for de som vil holde seg tørre.

Årets løp startet med fellestart i Øvre Blanksjø ved at kartene ble strødd utover vannet og løperne måtte svømme til sitt kart.  Deretter var det å legge på svøm tilbake til land for å jakte på flere våte poster.

kart.jpg

Årets løypeleggere hadde laget en løype på 5 våte kilometer. Etter et kort førstestrekk gikk ferden til de bløte myrene ved Lynhytta før en fortsatte innom det som var av myrøyer i diverse putter og småvann.

dop01.jpg

Før passering samlingsplass  var de innom et gjørmehull av ei myr hvor de fleste stod i gjørme opp til langt over magen, her måtte det både krypes og åles før løperne fikk berørt posten. Deretter var det øyhopping i Svartkulp som stod på programmet. Til slutt ble løpet avsluttet med en svømmetur i Nedre Blanksjø.

dop06.jpg

Døpeløpe er Norges våteste løp og det var ikke få liter med vann og gjørme som ble vridd ut av løpstøyet etter målgang. Dette er definitivt løpet for de som syns at Råskinnet er for tørt og ønsker et løp som er vilt, vakkert og rått, eller vilt, vakkert og vått, som CC Cowboys sang. Det ryktes at enkelte måtte dusje både to og tre ganger for å bli kvitt all gjørme som de hadde fått med seg fra skogen.

Kartet er hjemmesnekret og er sammensatt av flere utsnitt, hvor noen er speilvendt og andre deler er snudd på hode.

Døpeløpe har tradisjoner over 30 år tilbake og ble opprinnelig arrangert av 15-16 åringene i Nydalen for å ønske yngre og nye medlemmer velkommen i klubben. Dagens løp arrangeres også av ungdommene, men løpet er nå åpent også for løpere utenfor klubben.

dop02.jpg

dop03.jpg

dop04.jpg

dop05.jpg

dop08.jpgDagens tre raskeste gutter med godispremier

dop07.jpg
Første jenter i mål, som hadde vært på alle postene.