Kondismedlem Sponset innhold
bs_OlavLunadnes

Olav Lundanes tilbake i Halden

Olav Lundanes er tilbake i Halden Skiklubb etter et år i Finland. Med VM i Østfold i 2019 satser Halden mer enn noensinne og Lundanes er en viktig brikke i denne satsingen.

Med VM på hjemmebane i Østfold i 2019 tar toppklubben Halden SK grep rundt sin elitesatsing.

- Halden Skiklubb, som er delarrangør av VM i 2019, ønsker å benytte denne historiske begivenhet til en ekstra sportslig satsning. Klubben har etablert et eget prosjekt fram mot mesterskapet med prosjektmål «HSK-gull i OVM2019», sier de i en pressemelding.

For å nå målsettingen vil klubben tilrettelegge med ressurspersoner og økonomi for at klubbens løpere skal lykkes.

- Klubbens elitekoordinator, Emil Wingstedt, vil være den som leder prosjektet i samarbeid med klubbens øvrige ressurspersoner, derav også klubbtrener Eva Jurenikova.

For å få på plass en slik satsing er det viktig å spille med de beste kortene, og dette prosjektet er satt i gang i samråd med klubbens beste løpere, Magne Dæhli og Olav Lundanes.

- De har begge meddelt at de vil inngå i klubbsatsningen fram mot mesterskapet. Det betyr at Olav er tilbake i Halden Skiklubb fra høsten 2018.

Og de får en «flying» start med NM-uka på hjemmebane allerede en liten uke frem i tid.

- Prosjektet starter i Halden høsten 2017 med OVM2018 som delmål. Men dette er ikke et prosjekt som er isolert til kun å omfatte klubbens etablerte landslagsløpere. Alle klubbløpere med ambisjoner, damer og herrer vil kunne delta.

- Satsningen mot 2019 er i tråd med målsettingen i klubbens handlingsdokument for perioden. Øvrige mål i handlingsdokument vil ikke bli nedprioritert. Tvert imot er klubben i den tro at satsingen vil ha positiv effekt også inn mot internasjonale stafetter og andre mesterskap.

Les også: Reportasje i HA